U Humu na Sutli držan 30. tečaj informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji

PRILAGODBA MODERNOM NAČINU ŽIVOTA: Branitelji samostalno hvataju korak i s poslijeratnim izazovom – troje polaznika tečaja dobilo dva računala i mobitel

Objavljeno: 21.11.2018. AB

Za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji s područja Huma na Sutli, u proteklih tjedan dana se u prostorima Općine održavao 30. tečaj informatičkog opismenjavanja.

Brzi razvoj

– Uvažavajući svakodnevni brzi razvoj tehnologija i nužne prilagodbe u načinu života koji nedvojbeno podrazumijeva i korištenje informatičke tehnologije,  hrvatski branitelji samostalno pokušavaju hvatati korak i s ovim poslijeratnim izazovom – istaknuto je.

Tečaj su provodili Goran Šoštar, Zvonko Vlahović i Josip Horvatin na laptopima u vlasništvu UDVDR-a,  podružnice Krapinsko-zagorske županije. Zadnjega dana održavanja tečaja, dvoje polaznika, Miro Završki i Mira Kučiš, dobilo je u trajno vlasništvo dva stolna računala, dok je Zoran Halužan dobio mobilni uređaj.

Pomoć Općine

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša pritom je svim polaznicima tečaja uručio prigodne diplome, dok je Općina, osim ustupanja prostorija i besplatnog interneta, polaznike počastila domjenkom.

– Hvala načelniku Jutriši na višegodišnjoj potpori te branitelju Miloradu Hlupiću, koji je, iako teško bolestan, organizirao održavanje tečaja, kojeg je svakodnevno i pohađao – istaknuo je voditelj projekta Josip Horvatin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba