Za učenike od trećeg do osmog razreda

Prijavite se za treće Županijsko natjecanje u čitanju naglas, koje će se održati u srijedu u Mariji Bistrici

Objavljeno: 03.11.2018. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizira županijsku razinu natjecanja u čitanju naglas. Inicijatori natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo, a provodi se u svrhu promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja.

Pet minuta

Na natjecanje se mogu prijaviti učenici od 3. do 8. razreda, u dvije kategorije – od trećeg do petog i od šestog do osmog razreda. Natjecatelji predstavljaju odabrano djelo pet minuta – u prve dvije minute obrazlažu svoj odabir knjige, a preostale tri minute izražajno čitaju naglas priču ili ulomak. U svakoj kategoriji stručna komisija proglašava prva tri mjesta, no samo najbolji natjecatelj iz svake kategorije ima pravo sudjelovati na 6. Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje će se održati u Sisku.

Prijave do ponedjeljka

Svi učenici dobivaju zahvalnice, priliku slušanja i uživanja u interpretaciji raznih književnih djela, druženje i upoznavanje vršnjaka iz drugih škola. Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se po treći puta u Mariji Bistrici i to u srijedu, 7. studenoga, s početkom u 13 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Iz knjižnice mole učitelje da pošalju prijavnice za županijsko natjecanje i izjavu o suglasnosti do ponedjeljka, 5. studenoga, na mail: [email protected].

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba