Umro Stjepan Lesičar, prvi predsjednik Županijske skupštine KZŽ

Objavljeno: 03.11.2018. zagorjeinternational

U petak je u Zlataru u 76. godini života preminuo Stjepan Lesičar, Zlatarščanin koji je obnašao dužnost prvog predsjednika Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije.
Stjepan Lesičar rođen je 4. rujna 1943. godine u naselju Šipki, Općina Lobor. Osnovnu školu završio je u Zlataru, srednju Ekonomsku školu u Zaboku, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. Završio je i prvi stupanj poslijediplomskog studija na Medicinskom fakultetu – Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu, smjer Ekonomika zdravstva.

Radio je u Odjelu za plan i analize bivše Općine Zlatar Bistrica, građevnom poduzeću u Zagrebu, Domu zdravlja u Zlataru te do umirovljenja kao direktor poslovnice Zavoda za platni promet u Zlataru. Bio je predsjednik Županijske udruge računovođa i financijskih djelatnika “Zagorje”, član Gradskog poglavarstva Zlatara od 1993. godine te predsjednik Županijske skupštine. Bio je i politički aktivan u HDZ-u te je odlikovan Redom hrvatskog trolista i Spomenicom domovinske zahvalnosti, a dobitnik je i Plakete Krapinsko-zagorske županije.

Posljednji ispraćaj Stjepana Lesičara bit će danas u 15 sati na Gradskom groblju u Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba