O sigurnosti u zlatnoj dobi govore policijski službenici za prevenciju iz PU krapinsko – zagorske

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, u Krapini, Klanjcu i Pregradi edukacije na temu sigurnosti u trećoj životnoj dobi

Objavljeno: 03.10.2018. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina održana je edukacija “Sigurno u zlatnim godinama”, za 50 žena zaposlenih u programu “Pomoć u kući”, u sklopu projekta “Žene za Zagorje“.

U Klanjcu i Pregradi

Edukaciju na temu sigurnosti u trećoj životnoj dobi održali su policijski službenici za prevenciju Andreja Jurić i Željko Lež iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, koji kontinuirano provode preventivne aktivnosti vezane uz sigurnost osoba starije životne dobi, u sklopu svoje aktivnosti “Sigurno u zlatnim godinama”. Edukacija je održana u prostoru GDCK-a Krapina, kao i u prostoru GDCK-a Klanjec, dok se danas održava u Pregradi, u prostoru tamošnjeg Društva Crvenog križa.

1. listopada

Međunarodni dan starijih osoba Ujedinjenih naroda obilježava se 1. listopada, a slavi važnost Opće deklaracije o ljudskim pravima i potvrđuje predanost promicanju punog i jednakog uživanja svih ljudskih prava i temeljnih sloboda starijih osoba. (ib)



MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA OBILJEŽEN I U PREGRADI

Volonteri GDCK-a održali dva zanimljiva predavanja te mjerili krvni tlak, šećer i kolesterol u krvi

U prostorijama Gradskog muzeja i Gradske knjižnice u Pregradi, obilježen je Međunarodni Dan starijih osoba, u organizaciji pregradskog Gradskog društva Crvenog križa. Obilježavanje je započelo predavanjem pod nazivom “Mitovi i predrasude o starijim osobama“, koje je održala viša medicinska sestra i volonterka GDCK-a Pregrada Josipa Hustić, dok je prvostupnik fizioterapije i volonter GDCK-a Pregrada Mario Kolar govorio na temu važnosti fizičke aktivnosti u starijoj dobi. Nakon predavanja, zainteresirani su mogli izmjeriti krvni tlak, šećer i kolesterol u krvi te je upriličen domjenak i druženje. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba