OTVORENO 16. IZDANJE TABOR FILM FESTIVALA

Publika će do nedjelje uživati u više od 200 filmova, bogatom glazbenom programu i zanimljivim radionicama, predavanjima, promocijama knjiga…

Objavljeno: 06.07.2018. JJ

Sinoć je u Velikom Taboru otvoren 16. Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog filma. Brojnu publiku, u kojoj je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabor Siniša Hajdaš Dončić, pozdravili su direktor Festivala Nenad Borovčak, umjetnički direktor Ivan Ramljak, Luka Juranić iz festivalske direkcije i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, koji je istaknuo kako je već dugi niz godina stalni gost Tabor Film Festivala te da je ovo jedan od projekata s kojima je najsnažnije povezan.

Umjetnost i kreativnost

Prisutne je pozdravila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je brojnim posjetiteljima 16. Tabor Film Festivala poželjela dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju.
– Tabor Film Festival jedna je od najrespektabilnijih ovakvih manifestacija u Republici Hrvatskoj i kao takva je izuzetno značajna za našu županiju. Veseli stalni rast broja filmova i broja posjetitelja, kao i popratnog programa, koji pokazuje da je ovo zapravo festival umjetnosti i kreativnosti – istaknula je zamjenica župana te naglasila kako se ovaj filmski festival odvija u bajkovitom prostoru dvora Veliki Tabor, što mu pridaje dodatnu važnost, kao dijelu zagorske “Bajke na dlanu”.

“Noć žive publike”

Ovogodišnje izdanje Tabor Film Festivala koncipirano je u nekoliko programskih cjelina, a uz službenu natjecateljsku međunarodnu i domaću konkurenciju, tu su selekcija filmova Europske filmske akademije, retrospektive Borisa Poljaka i Stefana Ivančića, “Zagorski specijal”, koji se u nekom od elemenata referira na zagorsko podneblje te programi “Noć žive publike” i “Sound & Vision”. Na Festivalu će do nedjelje biti prikazano više od 200 filmova, među kojima najbolja kratkometražna ostvarenja iz cijelog svijeta. Za posjetitelje je organiziran i bogat glazbeni program, a tu su i popratni sadržaji, poput radionica, predavanja, promocija knjiga i sl., kao i gledanje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Rusija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba