DOĐITE NA BEDEKOVČANSKA JEZERA I UŽIVAJTE U JEDINSTVENOM SPOJU KULTURE I PREDIVNE PRIRODE – EVO ŠTO VAS OČEKUJE

“LJETO NA BAJERIMA”: Pet nedjelja, četiri vrhunske predstave i koncert Željka Krušlina Kruške

Objavljeno: 06.06.2018. Jelena Jazbec

Na Bedekovčanskim jezerima predstavljen je program druge manifestacije “Ljeto na Bajerima”, koju i ove godine organiziraju Kerekesh Teatar i Općina Bedekovčina. Posjetitelji će tijekom četiri nedjelje moći uživati u zanimljivom kulturnom programu na otvorenom – tri predstave Kerekesh Teatra i jednoj predstavi varaždinskog HNK, koje će i ove godine igrati na Bedekovčanskim jezerima.
– Otvorenje manifestacije je 24. lipnja, kada igra predstava varaždinskog HNK-a “Bogi Ivač znova”. Radi se o predstavi koja još nije igrala ovdje u okolici, stoga se nadamo velikom interesu. Osim predstava Kerekesh teatra, u goste nam 8. srpnja dolazi Željko Krušlin Kruška, s jednim programom u kojem će publika zasigurno uživati. Nakon njega, 22. srpnja, stižu “Debitanti”, koji također po prvi puta igraju u okolici. 5. kolovoza igra predstava “Ljubaf”, u kojoj glavnu ulogu igra vaš Zagorec Adam Končić, zajedno s Anom Begić. Radi se o predstavi koja je izvedeno preko 130 puta, a “Ljeto na Bajerima” završit ćemo 19. kolovoza, predstavom “Krtice”, koju smo također već odigrali 130 puta – najavio je glumac Jan Kerekeš iz Kerekesh Teatra.

2500 posjetitelja

Njegov otac, proslavljeni glumac Ljubomir Kerekeš, istaknuo je kako ga iznimno raduje organizacija ove druge manifestacije.
– Potrudit ćemo se da pomaknemo granice uspješnosti. Veselimo se, a mogu samo reći, daj, Bože, lijepog vremena – rekao je LJ. Kerekeš.
Načelnik Bedekovčine Darko Ban pohvalio se dobrom posjećenošću manifestacije 2017. godine.
– Prva manifestacija “Ljeto na Bajerima” prošle je godine polučila veliki uspjeh, s više od 2500 posjetitelja. Reakcije publike bile su sjajne, a svaku je predstavu gledalo više od 400 ljudi, a zadnju, premijernu predstavu, rekordnih 800-tinjak posjetitelja. Sve te brojke pokazuju da smo ovom manifestacijom korak bliže svome cilju, a to je prezentirati naša Bedekovčanska jezera i obnoviti njihov turistički značaj, a samim time i svim stanovnicima Krapinsko – zagorske županije ponuditi jedan nov i zanimljiv sadržaj. Kao suorganizator manifestacije, ove se godine uključila i naša Turistička zajednica područja “Srce Zagorja”, s ciljem da strateški realiziramo i zaokružimo našu ideju o turističkom razvoju Bedekovčanskih jezera. Pozivam sve zainteresirane da posjete našu manifestaciju i uživaju u jedinstvenom spoju kulture i predivne prirode Bedekovčanskih jezera – rekao je Ban.

“Apsolutni hit”

Podršku projektu pruža i Krapinsko – zagorska županija, na čelu sa županom Željkom Kolarom.
– “Ljeto na Bajerima” prošle se godine pokazalo kao apsolutni hit. Osim što je zainteresiralo domaću publiku, naši su hoteli i u tim ljetnim mjesecima bili jako dobro popunjeni i to je bila dodatna ponuda njihovim gostima. I ovogodišnje izdanje “Ljeta na Bajerima” zasigurno će posjetiteljima donijeti mnogo smijeha, a smijeh je svima potreban. Ja kao župan izražavam veliko zadovoljstvo suradnjom između Kerekesh Teatra i Općine Bedekovčina i pozivam sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije, ali i naše goste, da nam se pridruže na Bajerima. Bit će nam svima jako zabavno – zaključio je Kolar.
U slučaju lošeg vremena, predstave će se igrati u sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina. Predstave počinju u 20.30 sati, cijena ulaznica je 30 kuna, a mogu se kupiti u Caffe baru Centar Pub, Caffe baru Tomato, Bistrou Lilly, Općini Bedekovčini te prije predstave, od 19 sati, na ulazu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba