SJEDNICA PARTNERSKOG VIJEĆA ZA PODRUČJE KZŽ

Dogradnja bolnica u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, ZEZ Centar Zagorje i re-GENERATOR uvršteni među projekte od regionalnog i nacionalnog značaja

Objavljeno: 06.06.2018. JJ

U Energetskom centru Bračak održana je četvrta sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko – zagorske županije. Sjednicu je vodio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednik Vijeća, a prezentirani su rezultati “Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova”, čiju je provedbu u Krapinsko – zagorskoj županiji Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prenijelo na Zagorsku razvojnu agenciju. Svih 40 projekata s područja KZŽ prošlo je administrativnu provjeru te su poslani u Ministarstvo kao prijedlog za financiranje, budući da su ostvarili više od potrebnih minimalnih 50 bodova. Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova je, nakon ponovne evaluacije, donijelo odluku o sufinanciranju 16 prijavljenih projekata.
Na sjednici je također predstavljen status strateških projekata Krapinsko – zagorske županije, koji se nalaze u Strategiji razvoja KZŽ do 2020. godine, te je predloženo da se na listu strateških projekata uvrste i sljedeći projekti od regionalnog i nacionalnog značaja, s jakim utjecajem na više sektora u županiji: dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Znanstveno – edukativno – zabavni centar “Zagorje” – ZEZ Centar Zagorje, re-GENERATOR te izgradnja vanjskih bazena i hotelskog smještaja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba