UZBUDLJIV GLAZBENI VIKEND U MARIJI BISTRICI

POČEO “BISTRIČKI ZVUKOLIK”: Sutra koncert članova ocjenjivačkog suda, a u nedjelju završni koncert pobjednika glazbenog natjecanja

Objavljeno: 04.05.2018. zagorjeinternational

Jubilarni 5. “Bistrički zvukolik” počeo je u četvrtak u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, a trajat će do nedjelje. Ove godine okupilo se 160 natjecatelja, koji pred uglednim stručnim sudom u ukupno 15 kategorija izvode klasičnu glazbu. Natjecanje je podijeljeno na devet dobnih kategorija za soliste te šest kategorija za komorne sastave. Sve izvedbe prati stručni sud, u kojem je 12 poznatih glazbenih pedagoga, instrumentalista i pjevača. Uz samo natjecanje, na rasporedu su i koncerti. U četvrtak je tako u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupio Duo Bedek, gitara/Draušnik, violina.
U subotu posjetitelji na istom mjestu mogu uživati u izvedbi članova ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg natjecanja, dok će završni koncert najboljih natjecatelja biti održan u Bluesun Hotelu Kaj nakon proglašenja pobjednika u nedjelju. Koncert pobjednika u nekoliko kategorija održan je i jučer. Inače, koncertna sezona “Bistričkog zvukolika” ove godine traje od kraja veljače do sredine lipnja. Nakon tri gitaristička koncerta održana u Bazilici MBB i koncerta “Zvijezde zvukolika” u Zagrebu, uz spomenute, tu je i koncert Ide Gamulin 17. svibnja u Domu kulture, te dva u Bazilici MBB, Varaždinskog komornog orkestra 11. lipnja i Domagoja Paukovića 14. lipnja. Ulaz na sva događanja i koncerte u sklopu “Bistričkog zvukolika” je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba