ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM PROSLAVE DANA OPĆINE STUBIČKE TOPLICE

OTVARAJU SE TRI GRADILIŠTA: Uređenje ceste i mosta u Strmcu Stubičkom, energetska obnova škole i izgradnja reciklažnog dvorišta

Objavljeno: 27.04.2018. JJ

Održana je svečana sjednica povodom proslave Dana općine Stubičke Toplice.
Na samom početku, prisutnima se obratio načelnik Josip Beljak, koji je istaknuo kako je tijekom proteklih 25 godina, od osnutka općine, uloženo mnogo rada, zalaganja i sredstava kako bi ona bila ugodno i poželjno mjesto za život od najmanjih nogu.
– Uzorna smo općina, koja osigurava svojim stanovnicima sve za život, u okviru svojih mogućnosti – od komunalne infrastrukture, dječjeg vrtića, osnovne škole, općinske knjižnice, uređenih parkova. Naravno, nećemo tu stati, pred nama su i ove godine veliki projekti, čiji je cilj poboljšati infrastrukturu koja je do sada izgrađena, i unaprijediti kvalitetu života. U narednim tjednima otvorit ćemo tri nova gradilišta, za koja smo ostvarili pravo na sufinanciranje iz EU fondova – istaknuo je Beljak.

Donacija Župi

Prvo gradilište je cesta s mostom u Strmcu Stubičkom, preko potoka Vidak, projekt vrijedan 650 tisuća kuna. Po završetku školske godine, zgrada Osnovne škole “Vladimir Bosnar” dobit će novu toplinsku fasadu i stolariju, a učionice LED rasvjetu. Ukupna vrijednost radova u sklopu ovog projekta je 1.400.000 kuna. Treći, najskuplji projekt koji će započeti ove godine, a završiti sljedeće, je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta. Procijenjena vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna.
Beljak je dodao i kako su tijekom ove godine, do sada 362 tisuće kuna uložene u održavanje nerazvrstanih cesta. Za javnu rasvjetu izdvojeno je oko 65 tisuća kuna. Za javne potrebe u religiji, isplaćena je donacija Župi sv. Josipa za izgradnju nove crkve u iznosu od 43 tisuće kuna. Za obrazovanje, Općina je do sada izdvojila 339 tisuća kuna. Na području socijalne zaštite, utrošeno je 107 tisuća kuna.

Moderno mjesto

– Ponosan sam što uspješno nastavljamo s našim socijalnim i kulturnim programima, te komunalnim investicijama. U ovih dvadeset i pet godina, Općina je razvila suradnju s brojnim udrugama građana na svojem području, te s njima surađuje u organizaciji svih kulturnih manifestacija kojima se obogaćuje društveni život njezinih stanovnika. Za 25. rođendan, našoj Općini želim da se i dalje razvija u moderno i poželjno mjesto za život, a svima koji su svojim radom i zalaganjem omogućili da bude kakva je danas, zahvaljujem i pozivam ih da ustraju u još čvršćoj i kvalitetnijoj suradnji – zaključio je Beljak, uputivši i posebnu zahvalu domaćem župniku, vlč. Ivici Šestaku, koji uspješno radi na projektu izgradnje nove crkve.
– Njegov trud uzor je svima nama i čast nam je što ga je put doveo baš u našu općinu – rekao je Beljak.
Uz zagorske načelnike i gradonačelnike te županijske vijećnike, na sjednici su bili i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek te saborski zastupnik Žarko Tušek, kao izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića. On se u svom govoru sjetio pokojnog načelnika Vladimira Bosnara, rekavši da je bio dragi kolega i prijatelj, koji je “udahnuo dušu Stubičkim Toplicama”.
– Život piše nove stranice i sve ide dalje, a ja pozivam načelnika Beljaka i Općinsko vijeće na slogu i suradnju. Dakako, ako mogu pomoći oko nečega što je važno za Općinu, tu sam. Očekujem da projekt koji je ključan za razvoj Stubičkih Toplica, projekt “Stubaki”, konačno zaživi. Prijepori koji se vode oko tog projekta nisu o tome da li nam on treba ili ne, to nije sporno, već oko dinamike koja jako kasni i tako zaustavlja razvoj Stubičkih Toplica, Krapinsko – zagorske županije i Hrvatskog zagorja u cijelosti – rekao je Tušek, čestitajući svima nagrađenima, posebno se dotaknuvši župnika Šestaka, koji puno toga gradi, kao i njegov krapinski kolega i prezimenjak.
– Ispada da su Šestaki odlični zidari – našalio se Tušek na kraju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba