JOŠ JEDAN KONCERT ZA PAMĆENJE

“RADUJTE SE NARODI”: Krapinčani uživali u nastupu Zbora “Bolji svijet” i gostiju, u ispunjenoj crkvi sv. Katarine

Objavljeno: 27.12.2017. JJ

Božićni koncert “Radujte se narodi” održan je tradicionalno na Štefanje, 24. puta, u franjevačkoj crkvi sv. Katarine u Krapini, u organizaciji Zbora “Bolji svijet” i krapinskih franjevaca. Nastupili su David Vidović, Lira i Lana Pavić, Zbor Župe sv. Nikole biskupa, Marija i Magdalena Hrček, Mješoviti zbor crkve Sv. Katarine, Zbor Župe Petrovsko, Ženski Vokalni Sastav “Queentete”, Mješoviti zbor Župe sv. Jurja Đurmanec, Folklorna skupina “Viline” i domaćin, Zbor “Bolji svijet”. Svi su oni izvodili tradicionalne božićne pjesme, duhovne šansone, te hrvatske popularne božićne skladbe.

Izgradnja zajedništva

Koncertu je prethodilo misno slavlje, koje je predvodio gvardijan samostana o. Franjo Jurinec uz subraću franjevce o. Sebastijana Golenića i o. Remigija Mlinarića. Na početku koncerta, riječi dobrodošlice i zahvale uputio je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, istaknuvši kako je ponosan što zbor “Bolji svijet” daje osobiti doprinos u izgradnji zajedništva te društvenog i kulturnog života grada Krapine.

Popularni “Krapinafest”

I predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki zahvalila je zboru na organizaciji festivala duhovne glazbe “Krapinafesta”, koji već dugi niz godina okuplja glazbenike iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, kao i na ovom već tradicionalnom božićnom koncertu. Inače, zbor “Bolji svijet” redoviti je sudionik nedjeljnih večernjih misnih slavlja, a poznat je i po organizaciji uskrsnih koncerata, humanitarnih akcija, hodočašća, seminara, duhovnih obnova, tribina i izložbi. Voditeljica zbora je Marija Benc.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba