POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PRAVA DJETETA

Učenici zabočkog ŠUDIGO-a izlagat će svoje likovne radove u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu

Objavljeno: 19.11.2017. Jelena Jazbec

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i ove će godine obilježiti Međunarodni dan prava djeteta svečanim otvaranjem izložbe učeničkih likovnih radova pod nazivom “Poznajem i poštujem dječja prava”, u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu. Njezini ovogodišnji suradnici su učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću (ŠUDIGO) Zabok koji su, uz podršku svojih profesora, ilustrirali pojedine teme iz Konvencije o pravima djeteta i ponudili svoje viđenje temeljnog međunarodnog pravnog dokumenta o dječjim pravima. Svečano otvaranje izložbe je u ponedjeljak u 11 sati.

Godišnji kalendar

Želeći djeci i mladima približiti značenje i smisao Konvencije o pravima djeteta, pravobraniteljica za djecu proteklih godina surađuje s umjetničkim srednjim školama u Hrvatskoj u pripremi godišnjega kalendara pod nazivom “Poznajem i poštujem dječja prava” i istoimene izložbe. Ove godine izazov da vizualnim jezikom ispričaju vlastitu priču o ostvarivanju i zaštiti dječjih prava prihvatili su učenici umjetničke škole iz Zaboka. Oni su izradili ilustracije uz zadane teme iz kalendara. Pravobranitelja za djecu i zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Kalendar će se dostaviti svim dječjim domovima u Hrvatskoj te drugim ustanovama i organizacijama za djecu i dječja prava u Hrvatskoj i svijetu.

Godinu dana

Učenički radovi ostaju u Maloj kući dječjih prava sljedećih godinu dana te će ih ondje vidjeti mnoga djeca i odrasli koji budu posjećivali Ured pravobraniteljice za djecu u Zagrebu. Na svečanom otvaranju izložbe uzvanicima će se obratiti pravobraniteljica Ivana Milas Klarić i ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Božica Šarić, a izložbu će službeno otvoriti mladi autori – učenici Lucija Brežnjak i Silvio Horvat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba