POČELA JE DVODNEVNA MANIFESTACIJA “100% ZAGORSKO U ZAGREBU”

Više od 100 izlagača na Trgu bana Jelačića, uz odličnu hranu i dobru glazbu, posjetiteljima će dočarati Zagorje – Bajku na dlanu

Objavljeno: 15.09.2017. Jelena Jazbec

Na središnjem zagrebačkom trgu započela je osma po redu manifestacija “100% zagorsko” u Zagrebu, čiji je cilj promocija Zagorja kao poželjne turističke destinacije, bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.
Ove godine na manifestaciji sudjeluje 120 izlagača koji će danas i sutra na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Kultura i baština

– Ovo je najveća manifestacija koju organizira Krapinsko – zagorska županija. Na njoj promoviramo prije svega naše OPG-ove, naše poljoprivredne proizvode, naše tradicijske obrte, ali isto tako našu kulturu, baštinu, našu tradiciju, pogotovo danas, kada je Hrvatska ravnopravna članica Europske unije. Pozivam sve da u ova dva dana posjete naše štandove, na koje je 120 izlagača iz Zagorja donijelo dašak mirisa, boja i okusa Zagorja ovdje na naš glavni zagrebački trg, a nakon toga vas pozivam da nas posjetite tijekom svih 365 dana u našim toplicama, na našim OPG-ovima, i da odmorite i tijelo i dušu. Zahvaljujem gradonačelniku Zagreba gospodinu Bandiću, koji nas stalno podupire u svim našim nastojanjima i zajedničkim projektima koje pripremamo, od integriranog prijevoza, pa do projekta “100% zagorsko u Zagrebu” – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar prilikom otvorenja manifestacije.
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako su Zagreb i Zagorje oduvijek neraskidivo povezani te kako ne mogu jedan bez drugoga, jer čine svojevrsnu cjelinu.

Licitarsko srce

I predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki pozvala je Zagrepčane da posjete “Bajku na dlanu”.
– Imamo prekrasnu prirodu, dvorce, muzeje, izvrsnu vinsku kapljicu, prekrasne cirkvice na bregima, Svetište Majke Božje u Mariji Bistrici, drugim riječima, mi smo “Bajka na dlanu”. Dođite nam u Krapinsko – zagorsku županiju – rekla je Hubicki, uručivši zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću prigodni poklon – licitarsko srce s natpisom “Tak imam te rad”.
– Ovo je ne samo “Bajka na Jelačić placu”, nego “Bajka Hrvatske” jer Zagorje nije samo “Bajka na dlanu”, to je “hrvatska Bajka na dlanu” – rekao je gradonačelnik Bandić.
Osim u bogatoj ponudi autohtonih zagorskih proizvoda, posjetitelji će moći uživati i u cjelodnevnom kulturno – zabavnom programu s dva večernja koncerta, predstavljanju turističke ponude te animacijama i nagradnim igrama. Svi zainteresirani manifestaciju mogu posjetiti danas do 22 sata te sutra od 8 do 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba