DOĐITE U KUMROVEC: 27. kolovoza održava se jedinstvena manifestacija “Bučnica fest 2017.”, natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna te prodajna izložba proizvoda i jela od buča

JOŠ SE STIGNETE PRIJAVITI: U utrci za “Zlatnu buču” zasad 30-ak restorana i OPG-ova

Objavljeno: 09.08.2017. Alen Brodar

U Kumrovcu će se 27. kolovoza, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Krapinsko – zagorske županije, na prostoru Hostela Kumrovec, održati gospodarsko – turistička manifestacija “Bučnica fest 2017.”.

Promocija zagorske kuhinje

Radi se zapravo o natjecanju u pripremanju bučnice te promotivnoj i prodajnoj izložbi proizvoda i jela od buča. Manifestacija je pokrenuta s ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude Općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a samim time i promocije Krapinsko – zagorske županije. Uz natjecanje, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika kojemu se dodjeljuje priznanje “Zlatna buča”, organizira se cjelodnevni kulturno -zabavni program. Organizator manifestacije je TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, a suorganizatori su Općina Kumrovec, TZ Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavna služba.

– Dosad se prijavilo 30-ak sudionika za prodaju, izlaganje i promociju raznih proizvoda i usluga, a u dijelu takmičenja za “Zlatnu buču”, sudjelovat će restorani i OPG-ovi s područja Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, no zainteresirani restorani se još uvijek mogu prijaviti – pozvali su organizatori.

Cjelodnevni program

U cjelodnevnom programu posjetitelje očekuje prezentacija starih zanata te muzejsko – edukativne radionice, dječji park – igraonica, konjičko jahanje, vožnja malom kočijom, predstavljanje ribolovaca, lovaca, vinara, dakako, i prigodna ugostiteljska ponuda.

U glazbenom dijelu će nastupiti sopranistica Josipa Lončar, harmonikaš Stjepan Horvat, Klapa Brv, Duo Mirela & Marko, Etno udruga Zipka, KUD Horvatska, Desinićke mažoretkinje, a nakon službenog dijela programa posjetitelje će zabavljati grupa Bumerang, dok će voditelji programa biti Kristina Pavlović i Hrvoje Hrbud.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba