Uz Dan grada u Klanjcu održana tradicionalna manifestacija “Dobro je, klanječko je”

U spremanju kotlovine sudjelovalo 14 klanječkih udruga, najbolji DND Klanjec i DVD Klanjec

Objavljeno: 07.05.2017. mladenmandic

Uz Dan grada Klanjca, na klanječkom Trgu Antuna Mihanovića održana je tradicionalna manifestacija “Dobro je, klanječko je”. U kuhanju kotlovine ogledalo se čak 14 klanječkih udruga i društava, a za sve sudionike i posjetitelje uz degustaciju klanječkih vina, pekao se i roštilj, a ribiči su ponudili i posebnu deliciju – šarana na štapu.

Ocjenjivali sami šefovi

Nakon nekoliko sati kuhanja, na kraju su proglašeni i najbolji. Kotlovinu su ocjenjivali sami šefovi pojedinih ekipa koji su dodjeljivali ocjene od jedan do deset, koji nisu znali o čijoj se kotlovini radi, a neki nisu čak prepoznali ni svoje “uratke”. Na kraju, s istim brojem bodova prvo mjesto podijelile su ekipe DND-a “Naša djeca” Klanjec i ekipa DVD-a Klanjec. Drugo mjesto zauzeli su vinari Udruge Antuna Mihanovića, a treći su bili planinari HPD-a Cesargrad. Za najbolje navijače, proglašena je ekipa Moto kluba Cesargrad na čelu s njihovim degustatorom i mecenom, vlasnikom “Zelenjaka”, Brankom Grebličkim Ventekom koji bi uskoro trebao sjesti i u predsjedničku fotelju Društva.

Vinarima najljepši štand

Najljepše uređeni štand imali su pak vinari Udruge “Antun Mihanović”. U programu su se predstavili i mališani klanječkog Dječjeg vrtića “Kesten” te Pjevačka skupina i Sekcija dvorskih plesova klanječkog KUD-a “Antun Mihanović”. U noćnim satima na igralištu kod Predionice održan je i kvartovski turnir u malom nogometu, a danas će se, posluži li vrijeme, uz Susrete hrvatskih planinara, uz 80-obljetnicu HPD-a Cesargrad, za sve ljubitelje prirode, održati i tradicionalni piknik na Cesargradu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba