Upoznajte Tabor uz stručno vodstvo i uključite se u dvije zanimljive radionice

Međunarodni dan muzeja sutra u Dvoru Veliki Tabor

Objavljeno: 17.05.2024. zagorjeinternational

Dvor Veliki Tabor ove subote obilježit će ‘Međunarodni dan muzeja’. S obzirom na to da je ovogodišnja tema “Muzeji za edukaciju i istraživanje“ kojom se želi istaknuti značaj muzeja kao obrazovnih ustanova, Dvor je za posjetitelje pripremio zanimljiv program usmjeren prema razumijevanju, otkrivanju i učenju. 

Organizirana su dva stručna vodstva kustosa kroz muzejske izložbe gdje će se posjetitelji upoznati s muzejskim predmetima, poviješću, pričama i legendama vezanim uz Veliki Tabor. Također, posjetiteljima se nudi mogućnost sudjelovanja u muzejsko-edukativnim radionicama. Kroz radionicu “Zakoračimo među plemstvo“ sudionici će naučiti sve o heraldici, iliti grboslovlju, upoznati velikotaborsko plemstvo te se uz malo mašte prepustiti avanturi izrade svoga štita. 

Na kraju programa u muzeju će se održati radionica “Istražimo korijene naših grofova“ koja će sudionike upoznati s najznačajnijim članovima porodice Rattkay. Najmlađi sudionici izrađivat će obiteljsko stablo po uzoru na velikotaborske grofove, dok će stariji potražiti nedostajuće članove na rodoslovlju slavnih velikaša. Na kraju radionice slijedi zabavan kviz. Stručna vodstva i muzejsko-edukativne radionice bit će besplatne za sve posjetitelje. Ulaz u muzej naplaćuje se prema redovitom cjeniku.

Program:

12:00 – 13:00 Stručno vodstvo kustosa kroz muzejske izložbe

13:00 – 14:00 Muzejsko-edukativna radionica “Zakoračimo među plemstvo“

14:00 – 15:00 Stručno vodstvo kustosa kroz muzejske izložbe

15:00 – 16:00 Muzejsko-edukativna radionica “Istražimo korijene naših grofova“ 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba