Od petka do nedjelje održavaju se 20. “Susreti za Rudija”

Zanimljiva predavanja, simulator letenja i aeromiting u nedjelju

Objavljeno: 02.05.2017. zagorjeinternational

U organizaciji Općine Gornja Stubica i Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza “Rudolf Perešin”, u Gornjoj Stubici će se od petka do nedjelje održati 20. “Susreti za Rudija”. U petak od 14 sati u Sportskom centru bit će organizirana predavanja za učenike srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije. Predavači iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane govorit će o zanimanju vojnog pilota i ulozi zrakoplovstva u Domovinskom ratu. U 18 sati u Muzeju seljačkih buna bit će otvorena izložba posvećena Rudolfu Perešinu te pjesničko – tamburaška večer. Od 20 sati u šatoru na Sportskom centru održat će se zabavni program.

Memorijalna utrka

U subotu od 12 sati na igralištu OŠ Matija Gubec održat će se malonogometni turnir na kojem će sudjelovati braniteljske udruge s područja RH i drugi. Od 14 sati u Sportskom centru održat će se predavanja na temu male škole zrakoplovstva te Domovinskog rata. U petak i subotu u Sportskom centru bit će postavljen simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja KZŽ moći simulirati upravljanje MIG-om, uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. U nedjelju u 10 sati u župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici slavit će se sveta misa. Od 11.30 u Spomen parku Rudolfa Perešina bit će start Memorijalne utrke “Rudolf Perešin”, a od 12 sati svečano otvorenje susreta, uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije “Kostelske pištole – Keglevićeve straže”, Počasno – zaštitne bojne Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Zrinske garde iz Čakovca, Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Crkvenog zbora Župe sv. Jurja Gornja Stubica, uz najavu kuburaškog društva “Tri kralja”.

Kulturni i zabavni program

U 15 sati je na prostoru Sportskog centra početak letačkog programa – aeromiting. U popodnevnim satima u šatoru će se održati kulturno –umjetnički, a u večernjim satima zabavni program. Pokrovitelji su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i Gradska skupštine grada Zagreba, a supokrovitelji i suorganizatori su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba