Skijaška sezona na Sljemenu

Cijene karata za Snježnu kraljicu upola jeftinije nego lani

Objavljeno: 23.12.2016. mladenmandic

Tri tjedna ranije nego lani, noćnim skijanjem u utorak, počela je ovogodišnja sezona skijanja na Sljemenu. Otac i sin Dragutin i Igor Žiljak kažu kako su ih ove godine poslužile vremenske prilike te da je dobro što se u sve krenulo dva – tri tjedna ranije, jer građani mogu i prije skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” uživati u skijanju i zagrijati se i skijajući, kao i pripremiti za samo natjecanje. Na Crvenom spustu svaki dan moći će se skijati od 9 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom bit će noćno skijanje od 19 do 22 sata. Cijena dnevne skijaške karte za odrasle radnim danom iznosi 70 kuna, a za djecu do 15 godina 40 kuna. Subotom i nedjeljom cijena karte iznosi 100 kuna za odrasle, dok je za djecu do 15 godina cijena 50 kuna.

Snijega dovoljno

Sve je spremno i za utrku “Snježna kraljica”, a topovi su do sada napravili dovoljnu količinu snijega, iako im jučer vrijeme baš i nije išlo na ruku, jer je temperatura na Sljemenu bila nekoliko stupnjeva iznad ništice.
Dragutin Žiljak rekao nam je kako su stazu počeli pripremati još krajem studenoga, napravivši 60 – 70 centimetara snijega na Crvenom spustu tako da održavanje “Snježne kraljice”, više nije upitno. U prodaju su već puštene i ulaznice koje su ove godine čak 50 posto jeftinije nego lani. Tako je cijena za mušku utrku 50, a za žensku 30 kuna, a paket za obje utrke je 60 kuna. Djeca od 7 do 15 godina na te će cijene dobiti još dodatnih 50 posto popusta, a za djecu do sedam godina ulaz je besplatan na obje utrke.
Ženska utrka, održava se u utorak 3. siječnja, počinje s prvom vožnjom u 13 sati, dok je start druge vožnje u 16.15 sati. Dva dana kasnije, u četvrtak 5. siječnja, skijaši će na stazu u njihovom već tradicionalnom noćnom terminu s početkom prve vožnje u 14.45 sati te druge vožnje u 18 sati.

Kreće sljemenska žičara

Također u veliku skijašku stazu, 4. siječnja pretvorit će se i potez od Katedrale do Manduševca, a posebno će biti reguliran i promet kako bi mogla raditi i tržnica Dolac. Niz ovu najposebniju stazu spustit će se legendarni svjetski skijaši i predstaviti natjecatelji muškog slaloma, a staza bi idućih sedam dana trebala biti na raspolaganju i skijaškim mališanima. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je sada sljedeći korak sljemenska žičara koju će graditi u četiri faze, a radovi bi trebali početi već početkom iduće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba