Marija Bistrica

Danas na misi zornici upaljena četvrta adventska svijeća

Objavljeno: 18.12.2016. mladenmandic

“Advent u Zagorju” – tradicionalna manifestacija Krapinsko – zagorske županije, danas ujutro je završila u Mariji Bistrici. Četvrtu adventsku svijeću na županijskom vijencu, na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke, upalila je predsjednica Udruge “Europa Donna Krapina” Blaženka Jutriša.

Humanitarna manifestacija

Jutarnju misu je predvodio rektor Svetišta Domagoj Matošević, a na njoj su bili i župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik marijabistričkog Općinskog vijeća Teodor Švaljek, te načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Manifestacija “Advent u Zagorju” je i humanitarnog karaktera. Naime, prije 13 godina, pokrenuta je na inicijativu Turističke zajednice Huma na Sutli, suorganizator je Destinacijsko – promidžbeni klub “Zeleni bregi” Pregrada, a održava se pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Manifestacija svake godine kreće iz Huma na Sutli, gdje je i ove godine upaljena prva adventska svijeća te je održan i prigodni program u sklopu kojeg je prikupljeno 15 tisuća kuna.

Nacionalna kampanja

Isto toliko osigurala je i Krapinsko – zagorska županija, a s tim iznosom od 30 tisuća kuna Krapinsko – zagorska županija se uključila i u nacionalnu kampanju prikupljanja novca za nabavku aparata za intraoperativno zračenje, koju pod geslom „Darujmo ružičast život“ provodi „Europa Donna Hrvatske – Hrvatski forum protiv raka dojke“, a za Krapinsko – zagorsku županiju „Europa Donna Krapina“. Druga svijeća bila je upaljena u Dječjem vrtiću Zipkica u Zaboku, a treća u prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina u Đurmancu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba