Dodjela županijskih stipendija

“Na Zavodu za zapošljavanje sve je manje mladih visokoobrazovanih osoba”

Objavljeno: 18.12.2016. mladenmandic

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku u subotu je održana svečana dodjela učeničkih i studentskih stipendija Krapinsko – zagorske županije. Na Prigodnoj svečanosti je dodijeljeno 136 stipendija i to u tri kategorije – A kategoriji – stipendije za nadarene učenike i studente, B kategoriji – stipendije za učenike i studente po socijalnom kriteriju i C kategoriji – stipendije za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Za stipendije 890 tisuća kuna

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je nakon svečane dodjele istaknuo kako je u proračunu Krapinsko – zagorske županije za navedene stipendije predviđeno 890 tisuća kuna, a tu je još osigurano 50 tisuća kuna za studentske kredite te novac za financiranje nekoliko stipendija van ovih kriterija, što je sveukupno oko milijun kuna.
– Ovime šaljemo poruku da vodimo brigu o mladim ljudima i njihovom obrazovanju, odnosno da se u mlade ljude treba investirati. Svaku kunu koju uložimo u njih i njihovo znanje, vratit će nam se trostruko, jer znanje im nitko neće moći oduzeti. Napomenuo bih da će učenici i studenti koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja, od iduće godine samo trebati predočiti potvrdu o urednom završetku godine, te će nastaviti dobivati stipendiju, odnosno neće se morati ponovno prijavljivati na natječaj – rekao je župan Željko Kolar.

Dodao je kako je sa stipendijama koje dodjeljuje Krapinsko – zagorska županija i jedinice lokalne samouprave, trenutno u Zagorju oko tisuću stipendista u Zagorju, što je zaista lijepa brojka. Župan se osvrnuo i na podatke o broju nezaposlenih na području Županije.

U Zagorju 4456 nezaposlenih

– Na Zavodu za zapošljavanje je sve manje mladih osoba, pogotovo visokoobrazovanih. Trenutno je na području Krapinsko – zagorske županije 4456 nezaposlenih osoba, što je manje nezaposlenih nego 2008. godine koja je bila najbolja po tom pitanju – rekao je.
Stipendije su učenicima i studentima, uz župana Kolara, uručili predsjednica zagorske Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica župana Jasna Petek i predsjednik zagorske Obrtničke komore Davor Pleško. Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te ravnateljica zabočke Gimnazije Bibijana Šlogar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba