Srele Brutal Team na najjače

Predvođeni Martinićima, najjačim bračnim parom u zemlji, osvojili osam državnih zlata, četiri rekorda i titulu najuspješnijeg bench press kluba u Hrvatskoj

Objavljeno: 12.12.2016. Jelena Jazbec

Proteklog vikenda, u Zadru je održano 5. Državno prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, na kojem su trijumfirali članovi i članice Powerlifting kluba Srele Brutal Team iz Oroslavja.

11 sudionika

Srele Brutal Team predstavljalo je 11 sudionika, koji su osvojili osam zlata: Boris Gregorina, u kategoriji master 2 do 93 kilograma, koji je podignuo 145 kilograma, Mladen Vrančić Lež, u kategoriji master 2 do 83 kilograma, podignuo je 125 kilograma, Ružica Martinić, u kategoriji master 1 do 63 kilograma, podignula je 74 kilograma, Dolores Ćosić, kadetkinja do 72 kilograma, je podignula 65 kilograma, Lovro Gmaz, junior do 83 kilograma, podignuo je 137,5 kilograma, Srećko Srele Martinić, u kategoriji +120 kilograma, podignuo je 185 kilograma, Nikola Plečko, kategorija open do 93 kilograma, podignuo je 155 kilograma i Mislav Mihelić, powerlifter do 66 kilograma, koji je podigao 115 kilograma u čučnju, 52,5 u benchu i 160 kilograma u mrtvom dizanju, totl od 327,5 kilograma.
Srebrne medalje osvojili su Borna Čičko, bench press kadet do 83 kilograma, koji je podignuo 107,5 kilograma i Igor Jagušić, powerlifter junior do 93 kilograma podigao je u čučnju 170 kilograma, u benchu 122,5, a u mrtvom dizanju 220 kilograma, total od 512,5 kilograma. Junior Nikola Rak bio je diskvalificiran jer je imao 200 grama previše. Srele Brutal Team oborio je i četiri državna rekorda. Rekorderi su Dolores Čosić, Mladen Vrančić Lež, Ružica Martinić, čime je postala trostruka hrvatska rekorderka u tri kategorije – do 52, 57 i 63 kilograma master 1, te Srele Srećko Martinić, koji je sada dvostruki hrvatski rekorder u dvije kategorije – do 120 kilograma i +120 kilograma master 1.

U ožujku

Treću godinu zaredom, Powerlifting klub Srele Brutal Team najbolji je bench press klub u Hrvatskoj.
– Nakon teske povrede i rupture tricepsa u kolovozu ove godine te povrede desnog ramena početkom godine, moj povratak bio je upitan. Uz odrađene terapije, miofascijalne masaže i tretmane, na natjecanju sam išao na sigurno i polako se vraćam i obećajem sve bolje i veće kilaže. Moja supruga Ružica lagano ulazi u povijest i legendu ženskog bench pressa na ovim prostorima, dominirajući rekordima u tri kategorije. Sljedeće natjecanje je u ožujku u Pitomači, kada počinje nova powerlifting sezona u Hrvatskoj. Hvala svima koji podržavaju, prate i podupiru rad kluba na najjače – rekao nam je Srećko Srele Martinić. (Jelena Jazbec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba