Glumica Ana Maras Harmander:

Toliko me uhvatila trema kad sam vidjela Alku Vuicu, da se uopće ne mogu sjetiti svog nastupa

Objavljeno: 29.11.2016. Jelena Jazbec

Ana Maras Harmander (35) poznata je splitska glumica sa zagrebačkom adresom. Trenutno glumi u kazalištu Kerempuh, a do sada je ostvarila i nekoliko zapaženih televizijskih uloga. Pažnju javnosti privlači svojim nastupima u popularnoj emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, a u intervjuu za Zagorje International otkrila je koja joj transformacija bila najdraža, tko su njezini favoriti te kako usklađuje posao i majčinstvo.

Već deset tjedana publiku osvajate svojim transformacijama u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”. Kakvi su vaši dojmovi?
Na početku mi je bilo jako stresno jer sam ja totalni laik što se tiče pjevanja i tehnologije koja dolazi s tim, tim više što se emisija snima u jednom pokušaju, kao da ide uživo, tako da nema ponavljanja. No, sad sam se nekako navikla, iako, naravno, tremu još uvijek imam i mislim da to neće otići, ali nekako lakše podnosim svoje greške. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna i sretna što sam uopće dio te ekipe.

Jeste li očekivali tri pobjede?
Ne, zaista nisam. Prvo kad sam došla tamo, ja sam svim kolegama kandidatima rekla:”Ništa se vi ne bojte, ja ću biti zadnja”, s obzirom na to kako su oni istrenirani za takve nastupe. No, eto, tako se dogodilo, nemam pojma kako, ne bih znala koji je pravi recept. Ja samo pokušavam u tom trenutku biti ta osoba u koju se transformiram. Nekad ide bolje, nekad lošije.

Koju biste transformaciju izdvojili kao najdražu, a s kojom ste imali najviše problema?
Najdraže su mi Pink i Björk. Thompson mi je također jedna od dražih transformacija, kao i Mick Jagger. Naravno, s Pink sam imala cijelu osobnu dramu. Hoću li to uopće moći i sl. To je toliko teško, čak i za plesača, a onda još tu i uklopiti pjevanje, i to u šest dana… Stvarno mi je to bio ogroman pritisak, i to mi je na kraju došlo kao osobna pobjeda, pobjede sebe nad samom sobom. Općenito, nikad nisam sto posto zadovoljna, uvijek vidim prostor za rad i uvijek mislim:”Joj, da mi je još malo vremena, bilo bi još bolje”.

Kako vam je u posljednjoj emisiji bilo imitirati Alku Vuicu, koja je kao gošća sjedila u žiriju?
Mislim da sam to odradila korektno, ali toliko me uhvatila trema kad sam vidjela Alku Vuicu, da se uopće ne mogu sjetiti te izvedbe. Baš mi je bilo nekako neugodno, a inače s tim nemam nikakvih problema. Sama ta činjenica da je netko koga ti sad predstavljaš tamo, stvorilo mi je jedan veliki pritisak, tako da mi to i nije najdraži nastup.

Tko je vaš favorit?
Svi su oni toliko različiti i dobri u onome što rade, da je stvarno teško izdvojiti, ali eto, to su Hana, Kedžo i Lana.

Što se još trenutno događa u vašoj karijeri?
Prije dva tjedna imala sam premijeru u Kerempuhu, gdje sam stalni član ansambla, tako da sam zadnjih dva i pol mjeseca, dok sam snimala TLZP, imala i probe u kazalištu. Bilo je to baš intenzivno razdoblje. Premijera je super prošla, predstava se zove “Jedan sluga, dva gospodara”, u režiji Vite Taufera. Igram neke stare predstave, igram novu predstavu, te pozivam sve da dođu u Kerempuh.

S obzirom na to da imate i 1,5 – godišnjeg sina Rubensa, kako usklađujete svoje poslovne i obiteljske obaveze?
Imam jako veliku podršku svog supruga koji je bio na raspolaganju u tom najintenzivnijem razdoblju, ali imam i pomoć, doduše, plaćenu pomoć, s obzirom na to da nemamo ovdje ni bake ni djedove. Najvažnija je dobra organizacija, to je pola posla.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba