U subotu u Tuheljskim Toplicama

Zagorska 103. brigada proslavlja svoju 25. obljetnicu postojanja

Objavljeno: 20.10.2016. mladenmandic

Uz 25. godišnjicu osnivanja i odlaska na ratište 103. brigade HV-a, Krapinsko – zagorska županija i Udruga veterana 103. brigade organiziraju ove subote svečanu akademiju u hotelu “Well” Terme Tuhelj.
– Prigoda je to da se svi veterani Domovinskog rata iz 103. zagorske brigade prisjete ratnih zbivanja i doprinosa koji su dali u Domovinskom ratu – rekao je bivši ratni zapovjednik 103. zagorske brigade u Oluji i današnji predsjednik Udruge veterana 103. brigade, umirovljeni pukovnik HV-a Žarko Miholić.

Poginulo devet Zagoraca

Kroz 103. brigadu HV-a, kao domicilnu brigadu Krapinsko – zagorske županije, prošlo je preko 11 tisuća pripadnika. Devet pripadnika je poginulo, 46 ih je teško ranjeno, a od 1991. godine do danas, na žalost, dvije tisuće njih je umrlo. Brigada je imala respektabilni ratni put i iza sebe nije ostavila niti jednu mrlju, a posebno mogu biti ponosni na odrađenu borbenu zadaću u Vojno – redarstvenoj operaciji Oluja.

Pozivaju sve pripadnike

– Zbog ratnih napora i žrtve koju su dali u Domovinskom ratu, veterani 103. brigade i članovi obitelji poginulih i stradalih pripadnika, zaslužuju svečanost u povodu 25. godišnjice osnivanja – istaknuo je Miholić, uz poziv svim pripadnicima da dođu ove subote u Terme Tuhelj. Svečana akademija počinje u 19 sati, priprema se prigodni kulturno – umjetnički program te domjenak za sve koji će doći na svečanost.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba