Spas u ljetnim mjesecima

Jeste li znali za ovaj trik na daljinskim ključevima za auto

Objavljeno: 03.05.2024. zagorjeinternational

Jeste li se ikada zapitali čemu još služe gumbi na privjescima za ključeve automobila? O funkciji za otključavanje i zaključavanje vjerojatno ne razmišljate puno, ali tu je još jedna super značajka – iznenadit ćete se što radi, pišu 24sata

Držanje gumba samo nekoliko sekundi omogućuje lagano spuštanje svih prozora odjednom. Kad prestanete držati gumb, prozori će se prestati spuštati. 

Ova je opcija super ljeti kad auto ‘zakuha’. 

– Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar privjeska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnut gumb za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati – izjavili su stručnjaci iz LeaseCara. 

– Ima i još par načina ove opcije. Ako nije samo držanje gumba za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti tipku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju – predlažu. 

Ovaj odličan mali trik mogao bi puno značiti s ulaskom u toplije mjesece, kako biste pustili vrućinu iz auta prije nego uđete u njega. 

No, osim otvaranja, tu je i zatvaranje na sličan način. 

– Držanjem gumba za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem gumba za zaključavanje zatvarate – otkrili su stručnjaci za motore. 

To je ujedno praktično ako ste neki od prozora ostavili otvoren, na izlasku, a ne želite više ulaziti u automobil – držanjem tipke za zaključavanje svi koji su otvoreni će se odmah krenuti zatvarati. 

– Ovo je idealno tijekom toplijih mjeseci kako biste izbjegli ulazak ravno u vrući automobil. Ovaj trik funkcionira na mnogo različitih modela i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate učiniti je pritisnuti tipku za otključavanje na privjesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila – tumači 

No, ne zaboravite zatvoriti prozore kad odlazite iz auta, sjetite se da su i stražnji otvoreni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba