Najgori odabir za međuobrok

ŠTO GRICKATI: Ako uz film jedete ove proizvode, razmislite opet

Objavljeno: 03.05.2024. zagorjeinternational

Grickanje na kauču prilikom gledanja filma ili između obroka jedna je od svima omiljenih aktivnosti, prenosi Glas Podravine

I dok najviše uživamo u čipsu, čokoladi i sličnim namirnicama, stručnjaci upozoravaju kako bi ih bilo pametnije zamijeniti njihovim ‘zdravim’ pandanima. 

Liječnica Deborah Lee ističe da previše grickanja utječe na apetit i ‘može rezultirati preskakanjem obroka’. Grickanje hrane s visokim udjelom masti, šećera i soli dovodi do pojačane žudnje za takvom hranom i zauzima mjesto za zdrave namirnice. Lee je izdvojila pet namirnica koje su, prema njoj, najgori odabir za međuobrok, prenosi Express. 

Na popisu koji je liječnica izdvojila nalaze se čips, keksi, kokice, kolači, čokolada i deserti poput sladoleda. Prema Lee, to su namirnice ‘s visokim sadržajem kalorija koje imaju malu ili nikakvu nutritivnu vrijednost. Međutim, vrlo su ukusne i sadrže puno šećera, masti i soli’. 

Preporučuje da ljudi sve više prestanu jesti ove namirnice te ih zamijene zdravim alternativama koje sadrže hranjive nutrijente. 

 – Grickajte hranu koja je bogata proteinima, vlaknima, cjelovitim žitaricama, voćem i povrćem. Orašasti plodovi i sjemenke sadrže velike količine antioksidansa koji pridonose cjelokupnom zdravlju – zaključuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba