Novi LEADER kurikulum

LAG “Zeleni bregi” uključen u projekt vrijedan gotovo 300 tisuća eura

Objavljeno: 20.10.2016. Jelena Jazbec

LAG “Zeleni bregi”, zajedno s LAG-om Zrinska Gora “Turopolje”, uključuje se u projekt “Transnational education in LEADER implementation 2”. Projekt financira najveći obrazovni program EU – Erasmus+, čiji je primarni cilj razvoj inovacija. Glavni partner je “Limerick Institute of Technology” iz Irske, koji će, u suradnji s “Univerzom u Ljubljani”, akreditirati novi kurikulum iz LEADER implementacije.

Stručni certifikati

Glavna načela LEADER pristupa su održivi razvoj ruralnih područja te sektorska suradnja i povezivanje lokalnih dionika javnog, civilnog i gospodarskog sektora. Suradnja 10 partnera iz Poljske, Rumunjske, Portugala, Slovenije, Irske i Hrvatske rezultirat će novim kurikularnim programom, nastankom interaktivnog portala za učenje LEADER-a, a 18 studenata u sklopu programa završit će i akreditirani nastavni program na temelju novog LEADER kurikuluma. Nakon završenog obrazovanja, studenti će ostvariti pravo na stručne certifikate i upis dodatnih ECTS bodova.
Na prvom sastanku vezanom uz provedbu projekta, sudjelovali su stručni suradnici iz hrvatskih LAG-ova Robert Nogić i Tomislav Lež.

24 mjeseca

LAG “Zeleni bregi” odgovoran je za aktivnosti iz drugog radnog paketa projekta, gdje će raditi na osmišljavanju modela istraživanja, pripremi nacrta dokumenata o sadašnjem stanju u LEADER implementaciji u zemljama, stvaranju istraživačkog upitnika, stvaranju modela fokus grupa, distribuciji upitnika te pripremi analiza i izvješća.
Vrijednost projekta je 274.960 eura, a provodit će se 24 mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba