Dan općine Radoboj

“Općina ima pripremljene projekte u vrijednosti 35 milijuna kuna, s gotovim građevinskim dozvolama“

Objavljeno: 20.10.2016. Jelena Jazbec

U Centru za prirodu Zagorje danas je svečano obilježen Dan općine Radoboj. Na samom početku programa, okupljenima se obratio radobojski načelnik Anđelko Topolovec.

– Godina koja je iza nas sigurno nije bila predobra za općinu Radoboj. Kroz godinu i pol, zbog ukidanja brdsko – planinskog statusa i poreznih izmjena, Općina je izgubila više od 4 milijuna kuna svojih prihoda, znači, više od 50 posto, no vezano uz komunalnu infrastrukturu na području općine, mi smo zadržali standard koji smo imali. Ipak, zbog pomanjkanja novca u proračunu nismo mogli financirati projekte, koji su ostali na ledu, poput “Kuće zagorskih štrukli“ i hostela u Radoboju. Međutim, ono čemu se nadamo je bolje vrijeme za općinu u narednom periodu – prvo, da će nam se gospodarskom reformom vratiti određeni prihodi kojima ćemo moći financirati projekte koje imamo pripremljene, i drugo, da će se država napokon posložiti i pokrenuti natječaje vezane uz europske fondove, te uz naše domaće fondove i ministarstva. Naime, Općina Radoboj trenutno ima pripremljene projekte u vrijednosti 35 milijuna kuna, s gotovim građevinskim dozvolama – istaknuo je Topolovec.

Klupa za dojenje

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije Dijana Hršak predstavila je projekt “hotel za kukce u Radoboju“, a predstavljena je i klupa za dojenje, čijim je postavljanjem Radoboj ušao u društvo brojnih drugih zagorskih gradova i općina koji na taj način pružaju podršku dojenju. Prisutnima se u ime načelnika i gradonačelnika obratio saborski zastupnik i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, a govorili su i  predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, međimurski župan Matija Posavec te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Na ovom primjeru najbolje vidimo kako jedna mala općina, s vrlo malim prihodima, ali s dobro posloženom ekipom i jasnom vizijom što se želi napraviti u toj općini, može biti uspješna, i ako tražimo primjer takve općine u Hrvatskoj, Radoboj će sigurno biti u prvim redovima – rekao je župan Kolar.

Dodjela priznanja

U sklopu proslave Dana općine, dodijeljena su prigodna priznanja i zahvalnice za najistaknutije građane, a po završetku programa, pripremljen je i domjenak. U nastavku dana, održana je priredba povodom Dana škole, a u 19 sati, na rasporedu je kazališna predstava “Zagorske šopingholičarke“ ADK-a Sveti Križ Začretje. Sutra u 12.45 sati u Osnovnoj školi Side Košutić održat će se susret s književnicom Silvijom Šesto, a u 19 sati na rasporedu je nova kazališna predstava – “Probudi se, Kato“, KUD-a Naša lipa Tuhelj. U subotu u 13 sati započinju sportsko – kulinarski susreti, u 18 sati na rasporedu je Susret vokalnih skupina, a od 21 sat u sportskoj dvorani započinje zabavni program. U nedjelju u 11 sati slavit će se svečana sveta misa, u 17 sati nastupaju Radobojske mažoretkinje i limene glazbe, a u 17.30 započinju “Vnučekove popevke“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba