Projekt “Gimnazija 100+”

Za fakultativne programe iz matematike, fizike, kemije i biologije izdvojeno 1,1 milijuna kuna

Objavljeno: 19.10.2016. zagorjeinternational

 

U krapinskoj Srednjoj školi danas je održana završnica projekta “Gimnazija 100+” koju su proveli učenici Srednje škole Krapina i njihov partner Srednja škola Pregrada. Kako je istaknuo ravnatelj krapinske Srednje škole Ivan Rozijan, projekt “Gimnazija 100+”, nastao je zbog toga što su odlučili unaprijediti ishode učenja osmišljavanjem i razvojem novih fakultativnih programa koji se odnose na područja matematike, fizike, kemije i biologije te uz primjenu kreativnih i inovativnih metoda i modernizacijom opreme omogućiti korištenje naprednih tehnologija u edukacijskom procesu kako bi se učenicima omogućio uspješan nastavak obrazovanja u ovim predmetima.

Najveći interes za matematiku

U sklopu projekta nabavljeno je 12 tableta za održavanje fakultativne nastave matematike, tri prijenosna računala, dva projektora i fotoaparat za obilježavanje ostalih fakultativnih programa. Srednja škola Pregrada od toga je dobila jedno prijenosno računalo i jedan projektor. Nabavljena je i oprema za izvođenje fakultativne nastave iz fizike, kemije i biologije. Ravnateljica pregradske Srednje škole Vilmica Kapac istaknula je kako je interes za fakultativne predmete bio najveći za matematiku gdje je interes pokazalo više 60 posto srednjoškolaca, za biologiju interes je bio oko 58 posto, za kemiju oko 44 posto, a za fiziku oko 35 posto. Inače vrijednost projekta bila je 1.117.336 kuna. Srednja škola Krapina je novac za ovaj projekt dobila iz Europskog socijalnog fonda.

Deficitarna zanimanja

Zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina pohvalio je suradnju Srednje škole Krapina i Srednje škole Pregrada te rekao kako je ovaj projekt učenicima dviju škola temelj za buduće obrazovanje u sferi prirodnih znanosti. Zamjenica zagorskog župana Jasna Petek istakla je pak kako se područja prirodnih znanosti – matematike, fizike, kemije i biologije uvijek nalaze na popisu deficitarnih zanimanja u Krapinsko – zagorskoj županiji te da će Županija uskoro raspisati stipendije za 120 učenika i studenata i to ponajviše iz područja deficitarnih zanimanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba