Otvaranje prema metropoli

Vladimir Ljubić iz Velike Horvatske otvorio već drugi mljekomat u Zagrebu

Objavljeno: 19.10.2016. mladenmandic

 

OPG Vladimira Ljubića iz Velike Horvatske u općini Desinić otvorilo je na tržnici Vrapče u Zagrebu svoj drugi mljekomat u Zagrebu. Mljekomat je otvorio zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, koji je istaknuo da je za nabavku mljekomata Krapinsko – zagorska županija dosad izdvojila 264.381 kuna.

Poticaj županije

– Otvaranje mljekomata poticat ćemo i dalje jer u tome vidimo održivost naših poljoprivrednih gospodarstava. Na području Krapinsko – zagorske županije dosad je postavljeno pet mljekomata – OPG Benko u Krapini i OPG Mladić u Zaboku, u Zlataru, u Donjoj Stubici i u Konjščini. Na području Zagreba postavljena su četiri mljekomata – jedan mljekomat Stolarije Kiseljak, dva mljekomata OPG Vladimira Ljubića te jedan OPG Nikole Tušeka – rekao je na otvorenju zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. Dodao je kako je Krapinsko – zagorska županija, uz iznos kojeg je dosad izdvojila za sufinanciranje postavljanja mljekomata, za promociju i prezentaciju važnosti konzumacije domaćeg svježeg mlijeka izdvojila više od 14 tisuća kuna.

Potpora od 50 tisuća kuna

Vladimir Ljubić javio se na natječaj Krapinsko – zagorske županije za potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje u 2016. godini, za kupnju mljekomata od 200 litara sa siromatom, te je za postavljanje mljekomata dobio potporu u iznosu od 50 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba