Za ljubitelje kazališta

U Krapinskim Toplicama održat će se prvi hrvatski Festival monodrame

Objavljeno: 28.09.2016. Jelena Jazbec

U Krapinske Toplice stiže prava poslastica za sve ljubitelje kazališta – Festival monodrame MONOK@, koji će se održavati u Narodnom sveučilištu Krapinske Toplice, od 10. do 16. listopada.
Radi se o festivalu jedinstvenom ne samo za Zagorje, nego za područje čitave Hrvatske, a organizira ga Kazališna družina “Lutajuće kazalište”.

Kultne predstave

– Već 30 godina bavim se kazalištem, a s obzirom na to da u našoj zemlji još ne postoji festival za tu kazališnu formu, znači, monodramu, želja mi je bila pokrenuti tako nešto. Odabrane su upravo Krapinske Toplice zbog toga što smatram da je to mjesto baš po mjeri za održavanje MONOK@-a. Već neko vrijeme surađujem s načelnikom Ernestom Svažićem – rekao nam je organizator Darko Putak i dodao kako bi, s obzirom na bogatu ponudu predstava, festival mogao trajati i 30 dana, ali je za ovo “vatreno krštenje” ipak odabrano sedam monodrama.
– Za ovu prvu godinu održavanja odabrali smo kultne predstave koje su na neki način obilježile proteklih 10 – 15 godina, poput predstave Ksenije Pajić “Shirley Valentin”. No, također je dogovoreno i da ćemo svake godine imati barem jednu premijeru, pa će se tako ove godine u Krapinskim Toplicama održati praizvedba predstave Gala teatra “Samo jedna žena”, u kojoj igra Matija Prskalo. Na repertoaru je i predstava gostiju iz Srbije, “Zlatni lančić od bižuterije”, u kojoj igra Andrija Milošević – otkrio nam je Putak.

Rezervacije već otvorene

Sve predstave na rasporedu su u 20 sati. Cijene ulaznica kretat će se od 40 do 60 kuna, a istinski zaljubljenici u kazalište imat će mogućnost kupnje ulaznice za sve dane, čija će cijena iznositi 200 kuna. Svoju ulaznicu već možete rezervirati u uredu ili na internetskoj stranici Turističke zajednice Krapinske Toplice.
– Osim što će publika moći uživati u vrhunskim izvedbama glumaca koji se nisu istaknuli samo na kazališnim daskama, nego su i poznata lica s televizijskih ekrana, nakon svake predstave pokušat ćemo organizirati druženje glumca i publike. To će također biti jedna specifičnost ovog festivala – najavljuje Putak.


Sedam dana, sedam predstava i sedam renomiranih glumačkih zvijezda

Festival će 10. listopada otvoriti Ksenija Pajić, kultnom predstavom “Shirley Valentine”. Sljedećeg dana, publiku će nasmijati Andrija Milošević s predstavom “Zlatni lančić od bižuterije”. Slijede “Ja deda” s Perom Juričićem, “Na rubu pameti” s Draganom Despotom, “Marlene Deitrich” sa Ksenijom Prohaskom i “Samo jedna žena” s Matijom Prskalom. Festival zatvara predstava Vilija Matule “Münchhausen”.

 

Foto: TEATAR EXIT

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba