Marija Bistrica

Kardinal Bozanić: Danas smo svi pozvani svojim glasom dati doprinos – to ne činimo samo da bismo ispunili dužnost, nego zato što volimo Domovinu

Objavljeno: 11.09.2016. Alen Brodar

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas svečano euharistijsko slavlje u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke prigodom 285. zavjetnog hodočašća vjernikâ grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu.

U svojoj je homiliji pred više desetaka tisuća ljudi Kardinal kazao kako za okupljene nema ljepšega mjesta i susreta od susreta s Majkom Marijom, u zagrljaju ovoga svetišta Majke Božje Bistričke, u kojemu se spajaju ne samo pogledi nas živih na zemlji, nego i naših pokojnih, naših vječno živih u nebu.

Majka Božja Bistrička daje snagu

– Ako sami nemamo snage iznijeti iskrenu molitvu i kajanje; ili nas priječi neki strah i nelagoda, pristupimo Majci Božjoj Bistričkoj. Ona nam posreduje milost i milosrđe, ona u svoj zagrljaj prima našu slabost i grješnost, zauzima se za nas, jer nas želi privesti Bogu – kazao je Bozanić.
– Uvijek možemo ili zahvaliti Bogu ili jadikovati. Ako se samo žalimo, optužujemo i ako smo trajno nezadovoljni, premda se čini da smo u pravu, da smo blizu istini, zapravo se počinjemo udaljavati od istine, u tom se stanju udaljujemo od Boga, od sebe i od drugih – istaknuo je kardinal.

Na kraju svoje homilije, podsjetio je da su danas svi pozvani svojim glasom dati doprinos na izborima za Hrvatski sabor.
– I to ne činimo samo zato da bismo ispunili dužnost, nego zato što volimo Domovinu, što nam je do nje stalo – rekao je kardinal, te pozvao vjernike da mole za svoju domovinu Hrvatsku, za njezinu sadašnjost i budućnost.

Stepinac kao kompas

Zaključujući homiliju, podsjetio je na proročke riječi svetog Ivana Pavla II. o blaženom Alojziju Stepincu kao kompasu prema kojemu se orijentiramo, a prije završnog blagoslova kardinal je poručio kako se današnjem zajedništvu u Mariji Bistricu raduju Bog, Blažena Djevica Marija i blaženi Alojzije Stepinac.
– To zajedništvo koje gradi Isus Krist neka bude zalog ovog našeg hodočašća – kazao je Kardinal.
U koncelebraciji euharistijskog slavlja bili su pomoćni zagrebački biskupi mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, te 50-ak svećenika Zagrebačke nadbiskupije. Euharistijsko slavlje pjesmom je animirao združeni zbor pjevača iz Sesveta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba