Krapinska HVIDRA obilježila 20. godišnjicu postojanja

Objavljeno: 23.06.2016. mladenmandic

 

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina, u restoranu “Kod Žarka” u Đurmancu proslavila je 20. obljetnicu svog djelovanja.
Župan Željko Kolar u pozdravnom govoru rekao je kako su udruge te koje danas detektiraju određene probleme branitelja i pomažu im u njihovom rješavanju. Podsjetio na inicijativu zagorskih branitelja da Opća bolnica Zabok postane veteranska bolnica, kao i na brojne poduzete akcije čuvanja istine o Domovinskom ratu.

Rješavanje problema

– Vi danas morate rješavati brojne probleme koje je sustav davno trebao riješiti. Danas s ovog mjesta apeliram na sve one koji to mogu, da u vremenu pred nama konačno riješimo status svih onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a još uvijek nemaju reguliran status – rekao je župan Kolar. Predsjednik HVIDR-e Krapina Gabrijel Kosalec je na svečanosti s pomoćnicom ministra branitelja Nevenkom Benić, podijelio zahvalnice članovima za dugogodišnji rad u udruzi, kao i pojedincima koji su HVIDR-i Krapina na razne načine pomogli u njezinom radu. Uz župana Kolara i pomoćnicu ministra, sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Aktivno 20-ak članova

HVIDRA Krapina osnovana je 21. lipnja 1996. godine radi osiguranja, zaštite i brige članova udruge i njihove obitelji te čuvanja dostojanstva poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, promicanja vrijednosti Domovinskog rata, organiziranje javnih tribina i okruglih stolova, edukativnih seminara i pružanje pravnih savjeta. U sklopu udruge danas aktivno djeluje više od 20 članova. Svečanom obilježavanju obljetnice nazočili su i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, načelnik Đurmanca Damir Belošević te predstavnici drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba