Plivači iz Tuheljskih Toplica

S dva mitinga, Olimpovci se vratili s deset medalja i dva pehara

Objavljeno: 30.05.2016. mladenmandic

Plivači i plivačice Olimpa Termi Tuhelj proteklog su vikenda nastupili na dva plivačka mitinga u Sisku i Rijeci. U Sisku je nastupio 251 natjecatelj iz 17 hrvatskih i jednog mađarskog kluba. Olimpovu ekipu predvodio je sportski direktor prof. Ivica Androić. Jedini osvajač medalja za Olimp Terme Tuhelj bio je Karlo Iljaš, koji je osvojio zlatnu medalju na 400 mješovito, srebrnu na 1500 slobodno i brončanu na 200 slobodno.

Među prvih deset

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana, Nikola Iveković bio je peti na 200 prsno, sedmi na 50 slobodno i deseti na 200 slobodno. Tin Bogdanić bio je šesti na 50 leptir, osmi na 50 leđno i deveti na 200 slobodno. Od plivačica je Magda Slovenec bila sedma na 50 slobodno i deseta na 200 slobodno. Hana Sivec je bila osma na 100 i 200 leptir. Nadomak top 10 bila je i sve brža Lana Halapir.

Najbolji Mauro Šipek Glavač

Na riječkoj Kantridi nastupili su plivači i plivačice iz 11 hrvatskih, dva slovenska i dva bosansko – hercegovačka kluba. Olimpovci su osvojili dva zlatna, četiri srebrna i jedno brončano odličje. U ukupnom plasmanu osvojili su šesto mjesto. Najbolji Olimpov pojedinac Mauro Šipek Glavač (2006.) bio je najuspješniji među dječacima svog godišta u zbroju tri discipline i osvojio prvo mjesto. Bio je zlatni na 50 leptir, srebrni na 100 slobodno i brončani na 50 prsno. Trećeplasirani među dječacima 2005. godišta bio je Patrik Erceg koji je bio zlatni na 100 leptir, srebrni na 200 mješovito, 100 slobodno i 100 prsno.

_________________________________________________________________________________________________

Ana Majsec za reprezentaciju Hrvatske osvojila tri medalje

Mlada reprezentacija Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom, nastupila je u slovenskom Velenju na 29. Memorijalu Boštjana Mariniča. U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila je i 17-godišnja Ana Majsec, mlada nadarena juniorka iz Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj. Mlada zabočka gimnazijalka osvojila je dva druga mjesta na 50 i 200 slobodno te broncu na 50 prsno.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba