FA Zagreb – Markovac

Cjelovečernja kulturno – umjetnička poslastica za ljubitelje folklora

Objavljeno: 27.05.2016. Jelena Jazbec

“Povenčano moje zlato”, cjelovečernji koncert u izvedbi Folklornog ansambla Zagreb – Markovac, u čast dr. Ivana Ivančana, održat će se u nedjelju u Domu kulture u Mariji Bistrici, s početkom u 19.30 sati, u organizaciji KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice. Umjetnički program gotovo je u potpunosti sastavljen od koreografskih ostvarenja Ivana Ivančana, najplodnijeg hrvatskog etnokoreologa, etnologa i etnokoreografa. Osim antologijskih koreografskih ostvarenja, poput “Podravskih svata” te “Međimurske pisane nedelje”, zagrebački ansambl izvest će i manje poznata i manje izvođena djela, poput svadbenih plesova i pjesama Zagreba i okolice pod nazivom “Ideju svati”.
FA Zagreb – Markovac osnovan je 1945. godine, a kao jedan od predvodnika kulturno – umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, u svojem se dugogodišnjem radu vodi krilaticom “Prava umjetnost dolazi iz srca”. U umjetnosti ovog ansambla u nedjelju će besplatno moći uživati svi zainteresirani posjetitelji.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba