U utorak u SŠ Krapina

U sklopu Sajma poslova, prezentacija deficitarnih zanimanja i okrugli stol na temu “Kako uskladiti potrebe tržišta rada“

Objavljeno: 08.04.2016. Jelena Jazbec

 

U sklopu Sajma poslova koji se, u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina, održava u Srednjoj školi Krapina ovog utorka od 10 do 15 sati, održat će s i prezentacija deficitarnih zanimanja te okrugli stol na temu “Kako uskladiti potrebe tržišta rada“.

Četiri sektora

Okrugli stol počinje u 11.45 sati, a održat će se u prostoru pedagoške učionice, na prvom katu SŠ Krapina. Tema okruglog stola aktualno je pitanje, kako poslodavaca, tako obrazovnog sustava te službi za zapošljavanje. U KZŽ detektirana su četiri sektora koja bilježe deficit radne snage zbog premalog broja potrebnih zanimanja na tržištu rada, a to su turizam, prijevozništvo, građevinarstvo i tekstilna industrija. U fokusu okruglog stola bit će upravo spomenuti sektori, kao i dugotrajno nezaposlene osobe te osobe iznad pedeset godina starosti. U panel raspravi sudjelovat će Vlado Ivanjko, Gordan Javorić, Ivica Cerovečki, Tomislav Novak, Damir Bešanić, Draženka Jurec i Jasna Petek. Svoje sudjelovanje nužno je potvrditi na e-mail adresu [email protected], najkasnije do ponedjeljka.

Deficitarna zanimanja

U terminu od 12 do 12.45 sati u dvorani za priredbe SŠ Krapina održat će se prezentacija deficitarnih zanimanja. Prezentirat će: Obrt Josip Pleško – tokari, Obrt “EPO-energetsko procesna oprema“ – bravari i strojobravari, Terme Tuhelj – konobari/kuhari i Kotka d.d. -šivači/tekstilna zanimanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba