Nastavlja se “Advent u Zagorju”

Drugu svijeću na županijskom vijencu upalili mališani iz zabočkog Dječjeg vrtića “Zipkica”

Objavljeno: 05.12.2016. Jelena Jazbec

Druga svijeća na županijskom adventskom vijencu upaljena je danas u Dječjem vrtiću “Zipkica” u Zaboku, u sklopu manifestacije “Advent u Zagorju”. Svijeću je zajedno s mališanima upalila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je spomenula kako manifestacija “Advent u Zagorju” ima humanitarni karakter.
– Ove smo se godine uključili u nacionalnu kampanju nabave aparata za intraoperativno zračenje, koju pod geslom “Darujmo ružičast život”, provodi Hrvatski forum protiv raka dojke – Europa Donna Hrvatske – rekla je Petek.
Prva svijeća upaljena je u Humu na Sutli proteklog vikenda, treća će biti upaljena u nedjelju, 11. prosinca, u Đurmancu, u prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, a četvrta, tradicionalno, na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke u nedjelju, 18. prosinca.



“ADVENT U MARIJI BISTRICI”

Mališani uživali u veselom Dječjem vikendu i darovima sv. Nikole

U sklopu manifestacije “Advent u Mariji Bistrici”, održan je Dječji vikend i Vikend starih zanata, koji je svojim koncertom na Trgu pape Ivana Pavla II. otvorila Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek”. Skupina “Šareni svijet” izvela je dječji igrokaz “Pričaju nam dječje cipele o danu sv. Nikole”. Sv. Nikola djeci je podijelio poklone koje je osigurala Općina Marija Bistrica, a na središnjem trgu nastupili su Max Hozić i Jurica Vugrek.

Druga svijeća

Održana je i “Pjesnička večer”, na kojoj su svoje pjesme čitale Sanja Kovačić, Sanja Mendek i Elvira Belošević, a u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne škole Marija Bistrica, Nika Kovačić, Ivan Habazin te Jurica Vugrek. U sklopu “Adventske filmske večeri”, u Domu kulture prikazan je film “Božić u zemlji čuda”.
U nedjelju je upaljena druga svijeća na adventskom vijencu, koju su upalila djeca DV-a “Pušlek”, koja su zatim na trgu nastupila zajedno s Dječjim zborom “Božje krijesnice”. U Domu kulture prikazana je Predstava za djecu i mlade “Šlampavi djed Božićnjak”, Tvornice lutaka iz Zagreba.

Tradicionalni koncert

KUD “Lovro Ježek” u Domu kulture je organizirao tradicionalni dječji koncert “Mali, srednji, srednji… Veliki”, na kojem su nastupila djeca KUD-a “Laz”, Osnovne i glazbene škole Marija Bistrica te pet dječjih folklornih grupa KUD-a “Lovro Ježek” – Tičeki, Žveglice, Stranjčice, Kolovrti i Ježi, uz pratnju tamburaškog orkestra. Najstarijoj dječjoj skupini Ježi ovo je bio oproštajni nastup na dječjem koncertu. Danas bi se u Mariji Bistrici trebalo otvoriti i klizalište.



“ADVENT NA VINAGORI”

Zbor “Sjaj” iz zagrebačke Trešnjevke uveličao drugu subotu tradicionalne manifestacije

U subotu je u sklopu manifestacije “Advent na Vinagori”, u crkvi Majke Božje Vinagorske gostovao zbor mladih “Sjaj” iz Župe sv. Josipa, sa zagrebačke Trešnjevke. Svetu misu predvodio je vlč. Josip Mudronja, kapelan u Župi sv. Josipa, koji je na početku upalio drugu adventsku svijeću. U svojoj propovijedi, vlč. Josip govorio je o adventskom i božićnom darivanju, ali ne darivanju u komercijalnom smislu, nego darivanju sebe samoga, svojim bližnjima, ljudima koji nas okružuju, i nadasve Gospodinu. Kao primjer takve predanosti, naveo je svetu Barbaru, zaštitnicu rudara i kuburaša, djevicu i mučenicu, čiji se spomendan slavi 4. prosinca.
U cinktoru crkve, na Adventskom sajmu, svoje proizvode predstavljali su mladi župe Vinagora, Caritas župa Marinci i Vinagora te Udruga “Medeni” iz Pregrade. Na terasi samostana održano je druženje uz kuhano vino i čaj, a vjernici su imali priliku za svetu ispovijed i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, kao i za molitvu u kapeli sv. Barbare.



“ADVENT U BUDINŠČINI”

Kulturno – umjetnički program uz “Gotale” i prijatelje

U sklopu manifestacije “Advent u Budinščini”, u subotu je upaljena druga adventska svijeća, a održan je i prigodni kulturno – umjetnički program u Domu kulture. Uz domaćine “Gotale”, nastupili su i njihovi prijatelji iz KUD-a “Dragutin Domjanić” iz Vugrovca, mališani iz budinščinskog dječjeg vrtića i Noa Lihtar s recitacijom.



“ADVENT U BELCU”

Mažoretkinje i ove godine uređuju “Belečku božićnu bajku”

Već treću godinu zaredom, Belečke mažoretkinje uređuju “Belečku božićnu bajku”. Do sada je izrađen adventski vijenac te su upaljene dvije svijeće, a postavit će se i jaslice, božićna zvijezda i lampice. Mažoretkinje pozivaju sve mještane da im se pridruže u daljnjem ukrašavanju, kao i na svečanostima paljenja preostalih dviju svijeća, koje će se održati u subotu, 10. i 17. prosinca, u 17 sati, na prostoru ispred crkve Majke Božje Snježne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba