Kumrovečka Osnovna škola

Roditelji sami pokrenuli akciju i prikupili 50-ak tisuća kuna za uređenje učionice za četvrti razred

Objavljeno: 05.12.2016. mladenmandic

Prigodnom svečanošću, učenici četvrtog razreda kumrovečke Osnovne škole Josipa Broza, proslavili su obnovu svoje učionice. Naime, nakon što su od početka ove školske godine u Kumrovcu, nakon dugo godina, upisana dva prva razreda, kapaciteti su bili premaleni, pa je četvrti razred preseljen u kabinet biologije.

Loši uvjeti

Kad su roditelji vidjeli u kakvim bi uvjetima njihova djeca trebala učiti, pokrenuli su sredinom rujna akciju za uređenje učionice u kojoj će boraviti njihova djeca. Kako nam je rekla jedna od inicijatorica pokretanja akcije, Martina Perić, ukupno su prikupili 38.500 kuna u novcu, odnosno, s doniranim stvarima, više od 50 tisuća kuna, a neki su se donatori uključili i svojim uslugama i radom. Tako je potpuno zamijenjen pod učionice, zavjese, rasvjeta i umivaonik, kupljeni su novi ormari, školske klupe i stolci. Uz učionicu, obavljeni su i neki najnužniji radovi u sanitarnim čvorovima. Najveću donaciju dala im je Županija – 20 tisuća kuna, te poduzeće Kamgrad Dragutina Kamenskog, vlasnika dvorca Miljane, koje im je doniralo 15 novih stolova i TV plazmu veličine 120 centimetara.

Nekad 500 učenika

Župan Željko Kolar, primajući zahvalnicu za donaciju, posebno je istaknuo kako je kumrovečka škola nekad imala 500-tinjak učenika, a danas ih je svega 144. Dodao je kako će Krapinsko – zagorska županija i dalje pomagati opremanju škola, kako bi mališani imali što bolje uvjete. Budući da u Kumrovcu prokišnjava ravni krov školske dvorane, koji Kumrovčanima služi i kao velika terasa ispred učionica, sljedeća investicija, naglasio je Kolar, trebala bi biti sanacija te terase, odnosno krova, no za to bi se trebalo izdvojiti više od milijun kuna. Uz donatore, posebnu zahvalu ravnateljice Željke Topfer, za sve što su poduzele, dobile su i dvije majke – Martina Perić i Ksenija Krivec – Jurak. Uz obilje kolača i domaćih delicija koje su pripremili roditelji, prigodan program za sve roditelje i goste izveli su učenici četvrtog razreda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba