NEKOLIKO TISUĆA ČLANOVA I SIMPATIZERA HSS-a NA HODOČAŠĆU U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

Krešo Beljak: HSS će biti sve jači i jači, do konačnog cilja – preuzimanja odgovornost za budućnost naše lijepe domovine Hrvatske

Objavljeno: 17.09.2017. zagorjeinternational

Nekoliko tisuća članova i simpatizera HSS-a okupilo se u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, na 12. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Već tradicionalno, ispred Bluesun hotela Kaj održana je press konferencija, na početku koje je sve pozdravio predsjednik Županijske organizacije HSS-a KZŽ Marijan Hohnjec. Sve članove i simpatizere pozdravio je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je istaknuo kako se u stranci ponose ovim hodočašćem.

Jedna kolona

– Ovo je mjesto gdje ne vodimo politiku, nego smo se došli pomoliti, kao vjernici, za sve članove, za našu domovinu, za sve građane Republike Hrvatske, za sve one koji nas ne vole. Danas ćemo moliti za njih, u miru i neće nas spriječiti ni ova kiša. Neće nas spriječiti ništa, HSS će živjeti i dalje i bit će sve jači i jači, dok ne stignemo do konačnog cilja, da preuzmemo odgovornost za budućnost naše lijepe domovine Hrvatske – rekao je Beljak.
Na pitanje o jedinstvu HSS-a, uz podsjećanje da su prošle godine u Mariji Bistrici gotovo bile dvije kolone, predsjednik stranke je napomenuo da je u Mariji Bistrici uvijek jedna kolona, koja ima nekoliko potkolona.

Demokratska stranka

– Mi smo demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali isto tako mora počivati volju većine. HSS živi, HSS nije niti jedna osoba, nije Krešo Beljak niti nitko od nas, HSS smo svi skupa, a da postanemo onakva stranka kavu želimo, moramo poštivati volju većine. I svi oni koji vole HSS, koji jesu HSS-ovci danas su tu – zaključio je Beljak.
Misu u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, na koju su hodočasnici stigli u procesiji, predvodio je preč. Domagoj Matošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba