VIDEO: NAČELNIK RADOVAN HERCIGONJA O RADOVIMA NA PODRUČJU OPĆINE BUDINŠČINA

“Plan je urediti društveni dom u svakom od naših osam mjesnih odbora”

Objavljeno: 17.09.2017. Jelena Jazbec

Posjetili smo općinu Budinščina, u kojoj je u tijeku projekt vrijedan 150 tisuća kuna, a odnosi se na sanaciju asfaltiranih nerazvrstanih cesta. Kako doznajemo od načelnika Radovana Hercigonje, upravo je sanacija nerazvrstanih cesta bila jedan od jačih projekata općine u prvih osam mjeseci ove godine.
– Radi se o sanaciji 15 dionica nerazvrstanih cesta, a trošak s PDV-om iznosio je 1.170.000 kuna. Također, za naše nerazvrstane ceste u ovoj je godini nabavljen kamen u vrijednosti 188.539 kuna. To je primarna djelatnost naše jedinice lokalne samouprave jer su putevi danas neophodni za naše brege i cilj nam je kroz taj vid komunalne infrastrukture doprinijeti da naši mladi ostanu na tim bregima – rekao je Hercigonja.

Uređenje groblja

Naveo je i druge važne projekte, poput uređenja i asfaltiranja grobne staze na groblju Sveti Križ u Budinščini, gdje je vrijednost investicije bila 58.733 kune. Radilo se o zadnjoj, trećoj fazi uređenja groblja. Izrađena je, dodao je, i kovana ograda na groblju, a trošak je iznosio 43.575 kuna. Uređena je i mrtvačnica te je nabavljen novi odar za mrtvačnicu u Zajezdi, za što je izdvojeno 25 tisuća kuna.
– Na području Budinščine imamo tri groblja, a nastojimo voditi brigu o tome da ih ravnomjerno uređujemo – ističe načelnik Budinščine.
Povodom Dana općine 1. svibnja, nabavljeno je i novo kombi vozilo za DVD Budinščinu, za što je izdvojeno 196 tisuća kuna.
– Time smo ispunili obećanje dano našim vatrogascima. Naime, bilo je to neophodno jer oni iz dana u dan broje sve više mladih vatrogasaca i vatrogaskinja, a jedno kombi vozilo koje su do tada imali, a bilo je starijeg godišta, nije bilo dostatno – kaže.

Put prema Milengradu

Izvršena je i sanacija klizišta u Grtovcu, što je stajalo 25 tisuća kuna.
– Radi se o nerazvrstanom putu prema našem Milengradu, koji polako revitaliziramo i spašavamo od zaborava, da bio postao ukras tog našeg brega – kaže načelnik, te spominje i obnovu dvaju mostova – u naselju Sveti Križ, za što je izdvojeno 36.587 kuna te u naselju Zajezda – Čivragi – Deriši – Vrbani, za što je izdvojeno 47.121 kunu.
U videu, načelnik Hercigonja predstavio nam je i zanimljiv projekt uređenja društvenih domova u svih osam mjesnih odbora, koji je već u tijeku realizacije, kao i projekt modernizacije javne rasvjete.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba