Okrugli stol u Tuhlju

U četiri godine, u Zagorju zaprimljeno 200-tinjak poziva žena za pomoć

Objavljeno: 25.01.2017. mladenmandic

U općinskoj vijećnici u Tuhlju, održan je okrugli stol pod nazivom “SOS telefon i Savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije“. Gošće izlagateljice bile su Nina Očko, voditeljica SOS telefona i Tajana Broz, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koje su upoznale okupljene s problematikom nasilja nad ženama i općenito obiteljskog nasilja u županiji. U Zagorju, SOS telefon za žene žrtve nasilja djeluje od 2012., a tijekom četiri godine postojanja telefona, zaprimljeno je 200-tinjak poziva žena koje su se obratile za pomoć.

Brojevi za pomoć

Žene žrtve nasilja mogu se potpuno anonimno obratiti za pomoć, na brojeve 049 639 – 281 i to utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati, na 091 639 2810 ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 15 sati, ili svakodnevno, putem e-maila, na [email protected] – rekla je Nina Očko.
Tajana Broz istaknula je kako je krajem prošle godine počelo s radom i Savjetovalište za žene žrtve nasilja. Prostor u Zaboku ustupio im je Zavod za javno zdravstvo, koji se pomalo uređuje, uz pomoć Županije i donatora. Ukazala je i na problem nepostojanja Sigurne kuće, kao vrste socijalnog stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja u Zagorju.

Dan zagrljaja

Okupljene sudionike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Darko Medvedec i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Tuhlju Snježana Romić, koja je najavila brojne aktivnosti u 2017. godini. Okrugli stol organiziran je povodom Međunarodnog dana zagrljaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba