Iz policije poslali upozorenje koje se tiče skupine vozila na dva kotača

POLICIJA: Motociklisti i biciklisti, oprezno vozite i mislite na druge!

Objavljeno: 10.05.2024. zagorjeinternational

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, na cestama je pojačano sudjelovanje u prometu motociklista, mopedista i biciklista, te policija zbog toga podsjeća ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Tijekom nadolazećeg vikenda kao i u narednom razdoblju, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačano će poduzimati preventivno-represivne aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja koje čine vozači svih kategorija, a posebice vozači motocikala, mopeda i bicikala.

SAVJETI IZ POLICIJE:

– Vozačima mopeda i motocikala prije uključivanja u promet savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, potom da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa.

– Vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere mogu li prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.

– Dok isto tako podsjećamo i savjetujemo pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, da kolnik obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da koriste pješačke pothodnike, da ne prelaze cestu na znak crvenog svjetla za pješake na uređaju za upravljanje prometom prometnim svjetlima, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju sigurnost. Apeliramo na oprez u prometu radi povećanog broja biciklista u prometu i održavanja biciklijade na relaciji Zabok – Oroslavje – Andraševec – Hruševec – Lepa Ves – Matenci – Donja Stubica – Stubičke Toplice – Oroslavje – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba