Kako kažu organizatori, dužnost im je boriti se za glas onih koji glasa nemaju

“Hod za život” održat će se u 15 hrvatskih gradova pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih” 

Objavljeno: 07.05.2024. zagorjeinternational

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova u “Hodu za život”. Oni će kroz peti, šesti i deveti mjesec ove godine slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem, a sve pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih”.

Uz Sinj, po prvi puta za život hodat će se i u Opuzenu.

– Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. Već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce – kažu organizatori.

– Istraživanja pokazuju da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna financijska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca – dodaju. 

Kako kažu, svi oni hodaju potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, a dužnost im je boriti se za glas onih koji glasa nemaju.

– Pravo na život je temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga ljudska prava! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj “pomognemo” da prekine život svoga djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. I zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svoga sina ili kćeri – zaključuju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba