Čakovečke mažoretkinje iz Krapine se vratile s čak 11 medalja. Ugostila ih je gradonačelnica Cividini

“Vi ste ukras i ponos našeg grada”

Objavljeno: 04.05.2024. zagorjeinternational

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini u Gradskoj vijećnici je ugostila Čakovečke mažoretkinje kako bi im čestitala na uspjehu koji su postigle na  nedavno održanom 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini, na kojem su osvojile čak 11 medalja, od čega pet zlatnih, u kategorijama  Baton flag mlađi juniori, Baton flag juniori, Baton flag seniori, exhibition mlađi juniori i duo s rekvizitima Mia Nedeljko i Mia Munđar, srebrnu u kategoriji tradicionalni pomponi juniori, dok su brončane bile u kategorijama Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i juniori, tradicionalni pomponi mlađi juniori  exhibition juniori.

Punih 30 godina

Uputivši im čestitke na novom velikom uspjehu koji su postigle, gradonačelnica je kazala kako je to zapravo rezultat dugotrajnog i kvalitetnog rada koji traje već punih 30 godina. 

– Vi, ne samo da ste ukras i ponos našeg grada, već svojim vrhunskim rezultatima koje postižete na natjecanjima, promovirate Čakovec u najljepšem svijetlu diljem zemlje i svijeta. Grad Čakovec je uvijek u okviru svojih mogućnosti pomagao i poticao vaš rad, a to ćemo činiti i dalje – poručila je Cividini te im uručila prigodne poklone i poželjela da se s ovako dobrim rezultatima vrate i s Europskog prvenstva koje će se u listopadu održati u Nizozemskoj. 

Naime, sva osvojena prva mjesta na državnom prvenstvu izravno su se plasirala i na skoro europsko, odnosno čakovečke mažoretkinje će u Nizozemskoj nastupiti u pet kategorija.

O nastupu na državnom prvenstvu, ali i radu same udruge, te planovima za buduća natjecanja govorile su predsjednica Gordana Vidović i trenerice Smiljana Nedeljko, Tihana Novak i Višnja  Pfeifer.

– Ovo je prigoda kada bi se htjeli još jednom zahvaliti Gradu i vama koji ste uvijek uz nas kao velika podrška i čiju pomoć zaista cijenimo. Bez vas ne znam koliko bi to uopće bilo moguće realizirati i ostvariti. Mi se pak s druge strane trudimo opravdati vaše povjerenje prema nama, tako da su ovi, ali i svi dosadašnji rezultati, dokaz tomu – istakla je predsjednica Čakovečkih mažoretkinja  Gordana Vidović

– Puno truda i odrađenih treninga je iza nas, no vjerovali smo kako nakon toga dobri rezultati ne mogu i ne smiju izostati. Ono što je važno za reći je to da su sve cure izvrsne i u školi, usprkos brojnim treninzima, obavezama i nastupima koje imaju tijekom godine. U udruzi su trenutno 92 djevojčice i djevojke, te jedan mladić, koji stasaju i odrastaju uz mažoret ples, dok su odličja samo potvrda da su na pravom putu. Isto tako zahvaljujem i trenericama Ivi Merdanović i Leoni Posavec koje danas nisu s nama – kazala je Smiljana Nedeljko.

Najdraži dio godine

O zajedništvu koje donosi uspjehe, Vita Varga, jedna od mažoretkinja, kazala je kako su im odlasci na natjecanja najdraži dio godine. 

– To su dani kada se posebno zbližimo, što se posebno odnosi na one mlađe djevojke s kojima se gotovo i ne vidimo jer nam treninzi znaju biti u različito vrijeme. Vrijeme je to kada pazimo jedne na druge, bodrimo se i veselimo i tu dolazi do izražaja  naše zajedništvo kojem su nas naučile naše trenerice, koje su zapravo i naše “druge mame“ s obzirom na zajedničko provedeno vrijeme i savjete te podršku koju od njih dobivamo – rekla je.

Koreografije kojima su ostvarile uspjeh na ovogodišnjem državnom prvenstvu, Čakovečke mažoretkinje domaćoj će publici predstaviti 25. svibnja u jezeru čakovečkog Starog grada uz obilježavanje Dana grada Čakovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba