Ovog ponedjeljka u Krapinu stiže izložba umjetnice Marine Fernežir

Dođite u Gradsku galeriju i pogledajte ‘Hommage gradovima Europe’

Objavljeno: 04.05.2024. zagorjeinternational

U ponedjeljak u 19 sati u Galeriji grada Krapine otvorit će se izložba slika Marine Fernežir ‘Hommage gradovima Europe’. 

Umjetnica će predstaviti svoj ciklus svojevrsnih portreta gradova Europe u kojem se bogatstvo kulture, raznolikosti i atmosferičnosti prenosi kroz šarolik izričaj i kombinacije slikarskih medija koje koristi. 

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol koja će na otvorenju pobliže predstaviti umjetnicu i njeno stvaralaštvo. 

– Marina Fernežir kao magistra konzerviranja i restauriranja čuva, njeguje i vodi brigu o našoj kulturnoj i umjetničkoj baštini te civilizacijskim tekovima, dok iz pozicije slikarice slavi bogatstvo, ljepotu i raznolikost europskih gradova kroz likovne izražajne mogućnosti. Stečeno znanje i vještina stvaranja, uz poštivanje povijesti i tradicije, omogućuju umjetnici slobodu istraživanja kroz nove pristupe slikarskom izrazu – piše Švec Španjol u predgovoru.

U prigodnom glazbenom programu nastupit će polaznici Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca, Krapina.

Inače, Fernežir je slikarica, magistra konzerviranja i restauriranja umjetnina, a rođena je 1984. u Zagrebu. Diplomirala je 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, smjer slikarstvo. Izlagala je samostalno u nekoliko renomiranih galerija te sudjelovala u više grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a radila je na više od 30 projekata restauracije.

Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba