U jutrošnjoj akciji USKOK-a i policije u Istri uhićene dvije osobe

BIZARNO! Kako se čini, sve je to posljedica izbjegavanja plaćanja obične kazne za parkiranje

Objavljeno: 30.04.2024. zagorjeinternational

USKOK i policija jutros su imali akciju na području Istre u kojoj je palo nekoliko uhićenja. Prema zasad dostupnim informacijama, uhićene su dvije osobe, piše Index.hr.

– Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti – objavili su iz USKOK-a.

U objavi stoji i da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju i o tome pravodobno obavijestiti javnost. 

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je jedan od osumnjičenih zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčinlić kojem se navodno storniralo prekršajnu kaznu. 

Prema pisanju portala Istra24, Perčinlić je pokušao izbjeći plaćanje parkirne kazne od 15 eura, što je rezultiralo skandalom u koji su na kraju uključeni čelni ljudi istarskog pravosuđa i gradskih pravnih službi.

U nastojanju da izbjegnu plaćanje parkirne kazne Perčinlić i tadašnji gradski pročelnik u Puli Nebojša Nikolić prekršili su zakon, zbog čega je Nikolić dan nakon podnio ostavku na mjesto pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu. On je Perčinliću oprostio kaznu za nepropisnu parkiranje od 15 eura, koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba