Boje se gužve turista koji idu prema Hrvatskoj

SLOVENCI SE DOSJETILI: Traže rad od kuće za javne službenike

Objavljeno: 27.04.2024. zagorjeinternational

Slovenska tvrtka za upravljanje autocestama Dars poslala je Ministarstvu uprave dopis kojim predlaže da zaposlenici u javnoj upravi dio svibnja rade od kuće, kako bi protok prometa na kritične dane bio što bolji, prenosi Večernji list.  

Radi se o prvom takvom apelu Darsa ikada, a potaknut je zabrinutošću da bi moglo doći do velikih gužvi kada se dnevnim migrantima pridruže turisti. 

Iz Darsa su također istaknuli da je prometno najkritičnije područje oko Ljubljane. na temelju dosadašnjeg iskustva, iz te kompanije smatraju da bi rad od kuće poboljšao protočnost prometa u glavnom gradu. Ministarstvu su dostavili točne datume kada smatraju da će stanje na cestama biti najgore te predlažu da se do tada temeljito istraži mogućnost zaposlenika javne uprave za rad od kuće, prenosi slovenski N1. 

Očekuje se da će gužve na slovenskim cestama krenuti s prvomajskim praznicima, a nastavit će se cijeli mjesec, naročito za vikende, kada se najavljuje pojačan promet prema Hrvatskoj u petak, a prema Austriji u nedjelju. Nakon prvog maja, ovaj mjesec obilježavaju se još i Spasovo (9. svibnja), Duhovi (19. i 20. svibnja) te Tijelovo (30. svibnja). Dva od njih padaju na četvrtak, što će, prema Darsu, dodatno pojačati miješanje turističkog, blagdanskog i svakodnevnog prometa. 

Praznik rada obilježava se 1. svibnja u svim zemljama u slovenskom okružju, a oko tog datuma i djeca obično imaju nekoliko slobodnih dana bez nastave. Koliko to može pogoditi prometnu situaciju u Sloveniji dokazano je jučer kada se zbog blagdana u Italiji na slovenskim autocestama stvorila kolona duga 40 kilometara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba