Pogledajte što su to zajedničkim snagama osmislili policajci i šudigovci

Zagorska policija za pomoć u predstavljanju kampanje obratila se učenicima ŠUDIGO-a

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska provodi kampanju Ministarstva unutarnjih poslova RH “Postani policajac/policajka” mnogobrojnim aktivnostima kojima je osnovni cilj senzibilizirati učenike osnovnih i srednjih škola, njihove roditelje, ali i sve mlade do 28 godina, o zvanju policajca, ali i kako mogu steći to zvanje.  

Naime, u tijeku su dva natječaja Ministarstva unutarnjih poslova. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole “Josip Jović”.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao.

– Kako bismo mladima predstavili kampanju na njima najprivlačniji način, poučeni dosadašnjom dobrom suradnjom, Policijska uprava krapinsko – zagorska obratila se Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Dvoje učenika maturanata, Ana Grah i Vito Nikić, pod mentorstvom njihove nastavnice Marine Buhin, nakon upoznavanja s posebnostima policijskog zvanja i poruka same kampanje, osmislili su i izradili video materijal na način kako oni smatraju da bi poruka kampanje trebala biti proslijeđena njihovim vršnjacima – kažu iz PU krapinsko – zagorske.

Njihov kreativan rad možete vidjeti u nastavku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba