“Ne želimo ostati sami”: Pomozite Udruzi OSIT da uredi svoj novi dom

KRAPINA: Iduće nedjelje je važan humanitarni koncert. Nastupa Ana Rucner – evo detalja

Objavljeno: 27.04.2024. zagorjeinternational

Pod motom “Ne želimo ostati sami“ organizira se humanitarna akcija “Zajedno za naš novi dom“  te  Humanitarnog koncerta poznate glazbenice Ane Rucner koji će se održati 5. svibnja u 17 satu u Festivalskoj dvorani POU Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina. 

Cijena ulaznice je 15 eura. Iznos za ulaznice možete uplatiti na žiroračun Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina IBAN: HR6423400091511278283. 

Ulaznice se mogu podići u prostoru Udruge u Krapini, Magistratska 12/1, ili će Vas pod imenom čekati na blagajni POU Krapina na dan održavanja koncerta. 

— Zahvalni smo svima koji su prepoznali veliku potrebu naših članova za uslugom organiziranog stanovanja uz podršku koja je krajnji cilj naše akcije. Osobe s intelektualnim teškoćama ne mogu samostalno brinuti o sebi, ovisni su o svojim bližnjima, i  kad jednom ostanu sami trenutno jedina opcija je smještaj u instituciju. U tim teškim trenucima svima nam je potrebna podrška, a najbolje će je pružiti nama poznate osobe. Nažalost, u većini slučajeva slobodno mjesto nalazi se daleko izvan sredine u kojoj je osoba provela svoj život i gdje je “ubačena“ u nepoznato okruženje s njoj nepoznatim osobama. Provođenjem socijalne usluge organiziranog stanovanja uz podršku naši će članovi ostati živjeti u poznatoj sredini, u okruženju njima poznatih osoba i prijatelja, okruženju najsličnijem njihovom obiteljskom – kazali su iz Udruge. 

Iz tih su razloga i na poticaj roditelja, krenuli u akciju kupnje polovice kuće (čija je druga polovica darovana od Općine Radoboj) koju sada treba urediti  kako bi zadovoljila zakonske standarde i kako bi što prije mogli započeti s pružanjem usluge organiziranog stanovanja uz podršku za naše najpotrebitije. 

Ovim Vas putem možete podržati i pomoći im da odgovore na životne potrebe njihovih članova, osoba s intelektualnim teškoćama, ali i najteže pitanje njihovih roditelja “Što će biti s našom djecom kad nas više ne bude?“ 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba