Sjajna prilika za male nogometašice i nogometaše da pokažu što su dosad naučili

Započela ljetna liga prstića U – 7

Objavljeno: 04.05.2024. Milorad Videković

Škola nogometa, omladinski pogon, NK Zagorec iz Krapine nakon uspješno  odrađene zimske lige za zagiće U – 9, organizirala je i ljetnu ligu prstića U – 7 (dječaci i djevojčice rođeni 2017. godine i mlađi).

Ekipe

Ljetna liga je startala, a prijavljeno je devet ekipa: NK Toplice, ŠN Zabok, NK Gaj Mače, NK jedinstvo Sveti Križ Začretje, NK Zagorec Veliko Trgovišće, NK Zagorec Krapina I, II i III te NK Radoboj.

S obzirom na to da se radi o ligi, sistem natjecanja je da igra svatko sa svakim, trajanje utakmice je 2 x 15 minuta;  veličina golova je pet metara; igra se na terenu s umjetnom travom te su dimenzije terena 50 x 30 metara.  

Ova liga je odlična prilika za najmlađe nogometaše i nogometašice da prije natjecateljske sezone koja ih očekuje u rujnu, pokažu što su do sada naučili te da se pripreme za dolazeću sezonu.

Već u prvom kolu u kojem su se sastali Zagorec KR II i Zagorec VT, Jedinstvo – Radoboj, Gaj – Zagorec KR I i Toplice – Zabok,  vidjeli smo zanimljive susrete. Vidjeli smo skoro eve što nogomet može ponuditi – od lijepih driblinga, lijepih golova, “čudesnih“ obrana, malih ljutnji zbog promašenih prilika, tko je od velikih igrača uzor tim malim klincima od kojih je “i lopta veća” jer u njihovim slavljima prilikom postizanja golova možemo prepoznati Ronalda, Messija, Mbpaea, Petkovića, Perišića itd. 

Zaista su nas klinci svojim igrama pozvali da dođemo i na drugo kolo lige te ovoga puta nećemo dati rezultati međusobnih susreta jer su oni najmanje bitni, a glavni je cilj da se ti mali veliki dječaci i djevojčice vesele svakom susretu s loptom i svakom dodiru sa sportom koji im nudi sve ono što i život – pobjede i poraze – a donosi im i nova poznanstva te svakako nova prijateljstva.

Trenutna ljestvica nakon prvog kola: 

1. ŠN Zabok (1 utakmica) 3 boda; 2. Zagorec KR I (1) 3; 3. Jedinstvo (1) 3; 4. Zagorec VT (1) 3; 5. Zagorec KR II (1) 0; 6. Gaj (1) 0; 7. Radoboj (0) 0; 8. Toplice (0) 0; 9. Zagorec KR III (0) 0.   

Za najbolje ekipe i pojedince organizator je osigurao prigodne nagrade: pehare, medalje za sve sudionike i izbor najboljih u ‘Dream team’ Lige.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba