U Sarajevu odigran Europa Youth Series BiH Open u stolnom tenisu

BRAVO, BRAVO, BRAVO! Mladoj Krapinčanki Sari Rivetti dvije bronce

Objavljeno: 04.05.2024. Milorad Videković

Sara Rivetti, mlada članica STK ‘Zagorec’ Krapina, iz dana u dan potvrđuje svoju klasu. Nakon što je nedavno bila na europskom kampu za mlade stolnotenisače u Češkoj, u svojstvu članice reprezentacije Hrvatske pozvana je u reprezentaciju koja će se natjecati na Europskom prvenstvu koje će se igrati od 22. do 26. svibnja u Bukureštu, a nastupit će 83 dječaka i 75 djevojčica.

U međuprostoru između kampa i Europskog prvenstva, Sara Rivetti je kao članica reprezentacije nastupala na Europa Youth Series BiH Openu u Sarajevu i dostojno je predstavljala stolni tenis Krapine, Županije i Hrvatske. 

Posljednjeg dana Europe Youth Series BiH Opena, naši predstavnici su osvojili tri medalje odnosno tri bronce.

Sve tri osvojene su u konkurenciji parova, a brončane su Leeloo Han Vukelja i Elena Vukovac, Karla Ivčić i Sara Rivetti te Nikola Jurić i Mateo Terihaj. 

Rivetti i Ivčić do bronce u paru došle su došle tako da su najprije pobijedile predstavnice Bosne i Hercegovine Imamović i Zlotrg rezultatom 3:0,  potom Bascovu i Durisovu iz Slovačke istim rezultatom, da bi u polufinalu izgubile od predstavnica Njemačke Walter i Jia 3:0 (11:5; 11:5 i 13:9 ). 

Osim navedenog, Sara Rivetti bila je i članica Team mixa kojeg su činili dva dječaka i dvije djevojčice ‘A’ reprezentacije (Sara Rivetti, Karla Ivčić, Mateo Terihaj i Nikola Jurić) koja je također osvojila broncu savladavši reprezentaciju BiH rezultatom 5:0. 

U kategoriji do 15 godina Han Vukelja i Vukovac su poražene u polufinalu od Mađarica Dohoczki i Barcsai s 3:0 (5, 12, 8). U kategoriji do 13 godina Terihaj od predstavnika Srbije Čapande i Dragoljevića s 3:0 (8, 8, 12).

U pojedinačnoj konkurenciji ‘U-15’ Lana Benko je zaustavljena u četvrtfinalu od Njemice Nguyen s 3:1 (6, 8, -8, 7). U konkurenciji do 13 godina Sara Rivetti je poražena od Rumunjke Serban s 3:0 (10, 9, 9), a Bono Hrnčić od Nijemca Wanga s 3:0 (2, 10, 5).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba