Izložba cjelovitog opusa poznatog kipara ostaje otvorena do 9. lipnja u Klanjcu

OTVORENJE IZLOŽBE: Po prvi put pružen uvid u djela Antuna Augustinčića iz privatnih zbirki

Objavljeno: 03.05.2024. zagorjeinternational

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu danas je popodne otvorena izložba ‘Antun Augustinčić – Izbor djela iz privatnih i muzejskih zbirki u Hrvatskoj’. Izložba će biti otvorena do 9. lipnja. 

– Dosad nije bilo izložbe koja bi objedinila i pružila uvid u one radove Antuna Augustinčića koji ni u jednoj inačici (niti kao gipsani predložak ili brončani odljev, niti kao verzija u drugom materijalu ili varijanta u oblikovnom smislu) ne postoje u fundusu klanječke Galerije. Obuhvaća 27 djela; od crteža, slike, plaketa i medalje do skulptura u gipsu, bronci, drvu i kamenu, koje su posuđene iz privatnih i muzejskih zbirki te kulturnih ustanova u Hvaru, Klanjcu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu – naglasili su iz Galerije. 

Ostvarenje ove izložbe važno je za cjelovito sagledavanje opusa Antuna Augustinčića, kako za Galeriju koja skrbi o njegovu opusu, tako i za stručnu i širu javnost. Uz to, treba naglasiti činjenicu da neka od djela na ovoj izložbi dosad nisu bila poznata u Hrvatskoj. 

Izložba, kojoj je autor Davorin Vujčić, popraćena je katalogom, ostvarena je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, a može se razgledati svakodnevno, osim ponedjeljkom, u radno vrijeme Galerije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba